
Σύνταξη: tourismtoday.gr
Το 2024, η κινητήρια δύναμη που επηρεάζει τα ταξίδια στη Βορειοανατολική Ασία, η Κίνα, επανήλθε μετά από ένα «χλιαρό» 12μηνο από τότε που άνοιξαν ξανά τα σύνορα της το 2023.
Αυτό ενίσχυσε τις οικονομίες των επισκεπτών στη Νότια Κορέα, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, αλλά ο αντίκτυπος ήταν υποδεέστερος στην Ταϊβάν.
Τον Σεπτέμβριο, η Κίνα, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία έθεσαν κοινό στόχο να μοιραστούν 40 εκατομμύρια εισερχόμενες αφίξεις έως το 2030.
Τον Νοέμβριο, η Κίνα απλοποίησε τα «διασυνοριακά» ταξιδιωτικά μέτρα για την επιτάχυνση της εκκαθάρισης των συνόρων μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας, του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.
Από μια χαμηλή βάση της εποχής COVID, μια ισχυρή ανάκαμψη της ταξιδιωτικής δραστηριότητας σε ολόκληρη τη Βορειοανατολική Ασία είδε τις ακαθάριστες κρατήσεις να αυξάνονται 116% φτάνοντας τα 44,6 δις δολάρια, σύμφωνα με την Phocuswright.
Αυτές ήταν εξαιρετικές επιδόσεις και ενώ οι ακαθάριστες ταξιδιωτικές κρατήσεις προβλέπεται να καταγράψουν υγιή ανάπτυξη 15% το 2024, στα 51,3 δις δολάρια, η ετήσια επέκταση θα μετριαστεί σημαντικά και θα φτάσει τα 60,3 δις το 2027.
«Απογειώνονται» οι διαδικτυακές κρατήσεις σε Βορειοανατολική Ασία
Η διαδρομή κρατήσεων σε Βορειοανατολική Ασία και Κίνα είναι online, όπως δείχνουν τα στοιχεία.
Η νέα ζήτηση, η δημογραφική και η στρατηγική δυναμική θα αναδιαμορφώσουν περαιτέρω τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της δεκαετίας.
Η αλλαγή νοοτροπίας προς το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις υπηρεσίες ταξιδιού και τρόπου ζωής με δυνατότητα εφαρμογής είναι μη αναστρέψιμη. Αυτή, ενισχύεται από νέα εργαλεία έξυπνης τεχνολογίας και ταξιδιωτικών κρατήσεων με τεχνητή νοημοσύνη.
Οι διαδικτυακές ακαθάριστες κρατήσεις ανέκτησαν γρήγορα δυναμική μόλις άνοιξαν ξανά τα σύνορα -μετά την πανδημία- για να ξεπεράσουν το επίπεδο του 2019 των 15,6 δις δολαρίων το 2023 με 21,3 δις δολάρια.
Για το 2026, προβλέπεται να σπάσουν το φράγμα των 30 δις δολαρίων, όταν η διαδικτυακή διείσδυση θα φτάσει το 57% όλων των κρατήσεων.