Οι Ταϊλανδοί ταξιδιώτες στρέφονται ολοένα και περισσότερο στα social media αναζητώντας έμπνευση για τα ταξίδια τους και για να μοιράζονται τις εμπειρίες τους, σύμφωνα με έρευνα της Mintel.

Πριν ξεκινήσουν ένα ταξίδι, το 53% των Ταϊλανδών χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εξερευνήσουν δημοφιλείς προορισμούς, ενώ μετά το ταξίδι τους, το 54% μοιράζονται τις εμπειρίες τους σε προσωπικούς λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων.

Αυτή η τάση είναι ιδιαίτερα έντονη στους νέους Ταϊλανδούς ταξιδιώτες ηλικίας 18-24 ετών, με το 60% να ασχολείται με τέτοιου είδους ενέργειες, σε σύγκριση με το 51% των ατόμων ηλικίας 45 και άνω.

“Η ζήτηση για ταξιδιωτικές εκπτώσεις και προορισμούς που σχετίζονται με προσφορές είναι εμφανής, με το 44% των ερωτηθέντων να αναζητούν τέτοιες πληροφορίες διαδικτυακά”, δήλωσε η Wilasinee Siriboonpipattana, PhD (Kaimook), Σύμβουλος, για τη Νότια Ασία και τον Ειρηνικό της Mintel Consulting. “Οι μάρκες που στοχεύουν τουρίστες μπορούν να ενισχύσουν την ορατότητά τους αξιοποιώντας αυτές τις πλατφόρμες και προσφέροντας μαγευτικές τουριστικές φωτογραφίες για να τραβήξουν την προσοχή τους.”

Η έρευνα της Mintel δείχνει ότι οι Ταϊλανδοί ταξιδιώτες κατά 44% πήγαν σε ταξίδια αναψυχής το περασμένο έτος, με σχεδόν το ήμισυ (20%) να πραγματοποιεί τέτοια ταξίδια 2-3 φορές ετησίως. Οι τρεις βασικοί λόγοι για διακοπές περιλαμβάνουν τη χαλάρωση (70%), την ποιότητα χρόνου με αγαπημένα πρόσωπα (64%) και την απομάκρυνση από τη ρουτίνα (46%).

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία Ταϊλανδοί ταξιδιώτες τείνουν να δίνουν προτεραιότητα στα ταξίδια για χαλάρωση και αναζωογόνηση σε σύγκριση με τις νεότερες γενιές. Για παράδειγμα, το 75% των Ταϊλανδών ηλικίας άνω των 45 ετών ταξιδεύουν για να ξεκουραστούν τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, σε αντίθεση με το 70% αυτών ηλικίας 25-44 και το 65% αυτών ηλικίας 18-24. Η Kaimook σημειώνει ότι καθώς τα άτομα μεγαλώνουν και αντιμετωπίζουν αυξημένες υποχρεώσεις και στρες, η ανάγκη για χαλάρωση και ηρεμία γίνεται πιο έντονη. “Οι μάρκες μπορούν να καλύψουν αυτήν την ανάγκη προσφέροντας προϊόντα που προωθούν την περιποίηση και την αναζωογόνηση.”

Είναι ενδιαφέρον ότι οι Millennials (ηλικίας 35-44) συχνά βλέπουν τις διακοπές ως ευκαιρία να γιορτάσουν σημαντικά ορόσημα ή επιτεύγματα στη ζωή τους (32%). “Η κατανόηση των κινήτρων για ταξίδια μεταξύ των Millennials επιτρέπει στις μάρκες να προσαρμόσουν τις στρατηγικές μάρκετινγκ τους για να εμπνεύσουν ταξίδια που γιορτάζουν προσωπικά ορόσημα. Αυτή η προσέγγιση διασφαλίζει ότι οι καμπάνιες και τα προϊόντα απευθύνονται και σε αυτούς που αναζητούν ουσιαστικές ταξιδιωτικές εμπειρίες,” πρόσθεσε η Kaimook.

Οι Τοπικές Εμπειρίες και η Σημασία τους για τους Ταϊλανδούς Τουρίστες
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το 30% των Ταϊλανδών καταναλωτών δηλώνουν ότι δοκιμάζουν διαφορετικές κουζίνες, με το 49% να δειπνούν σε γκουρμέ εστιατόρια όπως τα τοπικά εστιατόρια Michelin. Αυτό υπογραμμίζει τη δυναμική που έχουν οι τοπικές γαστρονομικές εμπειρίες στην προσέλκυση καταναλωτών σε προορισμούς που προσφέρουν όχι μόνο φυσική ομορφιά αλλά και μια ποικιλία γεύσεων.

Σύμφωνα με την έρευνα της Mintel, οι Ταϊλανδοί εκφράζουν επίσης έντονη επιθυμία για πολιτιστική εμβάθυνση και γνήσιες συνδέσεις όταν ταξιδεύουν: το 83% συμφωνεί ότι η συνάντηση με ντόπιους ενισχύει την κατανόησή τους για τις κοινότητες που εξερευνούν. Μεταξύ των καταναλωτών της Generation X, αυτό το ποσοστό αυξάνεται στο 86%.

“Οι μάρκες μπορούν να υποκινήσουν τους τουρίστες να εμβαθύνουν περισσότερο, για παράδειγμα, προσφέροντας επιμελημένες τοπικές εμπειρίες εστιασμένες στη γαστρονομία ή σε πολιτιστικά ορόσημα, αυξάνοντας την ελκυστικότητά τους πέρα από απλά προϊόντα,” είπε η Kaimook.

Συμπερασματικά, η τάση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για έμπνευση ταξιδιών και μοιρασιά εμπειριών μεταξύ των Ταϊλανδών ταξιδιωτών είναι σημαντική, ιδιαίτερα μεταξύ των νεότερων ηλικιακών ομάδων. Οι μάρκες που αξιοποιούν αποτελεσματικά αυτήν την τάση, παρέχοντας ελκυστικό περιεχόμενο και ικανοποιώντας τις ειδικές ανάγκες διαφόρων ηλικιακών ομάδων, μπορούν να ενισχύσουν την ορατότητα και την εμπλοκή τους στην ανταγωνιστική αγορά ταξιδιών.