Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα κρουαζιερόπλοια έχουν διανύσει πολύ δρόμο τις τελευταίες δεκαετίες. Επεκτείνοντας τις καμπίνες, αυξάνοντας τον αριθμό των χώρων εστίασης, βελτιώνοντας την ψυχαγωγία κρουαζιέρας με αξιοθέατα που κυμαίνονται από νεροτσουλήθρες έως πίστες go-kart. Για τον λόγο αυτό οι γραμμές κρουαζιέρας έπρεπε να κατασκευάσουν μεγαλύτερα πλοία.

Η Cruise Hive εξέτασε τα δέκα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο με βάση το μέγεθος και το βάρος τους και όχι την ικανότητα επιβατών.
Εδώ είναι τα 10 μεγαλύτερα έως τον Απρίλιο του 2021 (με βάση την ολική χωρητικότητα).

Ποια είναι τα 10 μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο

Symphony of the Seas της Royal Caribbean International

Το Symphony of the Seas της Royal Caribbean είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο με ολική χωρητικότητα 228.081 τόνους.

Το πλοίο μήκους 1.184 ποδιών έκανε το ντεμπούτο του το 2018, προσφέροντας στους επισκέπτες δεκάδες εστιατόρια και πολλές πισίνες. Διαθέτει αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει έως 6.680 επιβάτες και πλήρωμα 2.200 ατόμων.

Harmony of the Seas της Royal Caribbean International

Το Harmony of the Seas της Royal Caribbean ολοκληρώθηκε το 2016. Διαθέτει συνολική χωρητικότητα 226.963 τόνους και εκτείνεται σε 1.188 πόδια.
Το πλοίο κατηγορίας Oasis πήρε το όνομα του από τη μονάδα Harmony στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Είναι αγαπημένο για τα αξιοθέατα με βάση το νερό, όπως την ψηλότερη νερουτσουλήθρα στη θάλασσα το Ultimate Abyss.

Oasis of the Seas της Royal Caribbean International

Η άφιξη του Oasis of the Seas το 2009 σηματοδότησε το ντεμπούτο της κατηγορίας πλοίων Oasis της κρουαζιέρας, τα οποία είναι τα μεγαλύτερα επιβατηγά πλοία στον κόσμο.

Έχει περάσει περισσότερο από μια δεκαετία από τότε που το φιλικό προς το ζευγάρι πλοίο έθεσε ένα νέο ρεκόρ χωρητικότητας για τη μεταφορά περισσότερων από 6.000 επιβατών.

Το πλοίο βαφτίστηκε με επτά νονές. Τις Gloria Estefan, Michelle Kwan, Dara Torres, Keshia Knight Pulliam, Shawn Johnson, Jane Seymour και Daisy Fuentes αντιπροσωπεύοντας τις επτά διαφορετικές γειτονιές που είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες.

Allure of the Seas της Royal Caribbean International

Το Allure of the Seas έκανε το ντεμπούτο του ως το μεγαλύτερο επιβατικό πλοίο στον κόσμο το 2010. Αλλά ξεπεράστηκε έξι χρόνια αργότερα.
Το κρουαζιερόπλοιο μήκους 1.187 ποδιών έχει ολική χωρητικότητα 225.282.

Το βραβευμένο πλοίο είναι ίσως πιο γνωστό για την παγκόσμιας κλάσης ψυχαγωγία και τα μοναδικά αξιοθέατα, όπως το διαδραστικό Υδάτινο Πάρκο Ζώνης H20.

Costa Smeralda της Costa Cruises

Το Costa Smeralda της Costa Cruises έχει ολική χωρητικότητα 185.010. Είναι το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο που τροφοδοτείται πλήρως από LNG. Πρόκειται για ένα ορυκτό καύσιμο χαμηλής πρόσκρουσης που θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στο μέλλον της βιομηχανίας.

Το κρουαζιερόπλοιο έκανε το ντεμπούτο του το 2019 και έχει προγραμματιστεί να υποδεχτεί ένα αδελφό πλοίο το Costa Toscana, αργότερα φέτος.

Iona της P&O Cruises

Όπως το Mardi Gras του Carnival και το Iona της P&O Cruises είχε καθυστερήσει το ντεμπούτο του λόγω της πανδημίας COVID-19.

Ωστόσο, με ολική χωρητικότητα 184.089 και μήκος λίγο περισσότερο από 1.130 πόδια, το Iona είναι το έκτο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο.

Το κρουαζιερόπλοιο 5.200 επιβατών τροφοδοτήθηκε με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) τον Οκτώβριο του 2020. Αυτό έγινε μετά από καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας και των επιπτώσεων στο ναυπηγείο.

AIDAnova της AIDA Cruises

Το πρώτο από τα νέα πλοία κατηγορίας Excellence, το AIDAnova της AIDA Cruises με έδρα τη Γερμανία έχει χωρητικότητα 183.858 τόνους.

Το πλοίο παραδόθηκε στα τέλη του 2018 και λειτουργεί πλήρως με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).

Mardi Gras της Carnival Cruise Line

Το Mardi Gras της Carnival Cruise Line είναι το νεότερο πλοίο μεταξύ των μεγαλύτερων στον κόσμο.

Το ντεμπούτο του έχει φρενάρει πολλές φορές λόγω της πανδημίας. Αλλά βρίσκεται σε καλό δρόμο για να φτάσει στις θάλασσες αυτό το καλοκαίρι.

Το όνομα Mardi Gras αποτίει φόρο τιμής στο πρώτο πλοίο της Carnival, το οποίο έκανε check in με μόλις 27.000 τόνους σε σύγκριση με το νεότερο με 181.808.

Το πλοίο θα διαθέτει το πρώτο τρενάκι στη θάλασσα καθώς και έξι ξεχωριστές ζώνες επί του σκάφους. Όπως το Grand Center, French Quarter, Summer Landing, La Piazza, Lido και το Ultimate Playground.

MSC Grandiosa της MSC Cruises

Το αδελφό πλοίο της MSC Virtuosa, το MSC Grandiosa είναι ένα από τα πρώτα πλοία που συνέχισαν να πλέουν μετά την πανδημία, φιλοξενώντας περισσότερους από 30.000 επιβάτες μεταξύ Αυγούστου 2020 και Ιανουαρίου 2021.

Το κρουαζιερόπλοιο κατηγορίας Meraviglia Plus της MSC Cruises έχει ολική χωρητικότητα 181.541, μήκος πάνω από 1.087 πόδια και μέγιστη χωρητικότητα επιβατών 6.334.

MSC Virtuosa της MSC Cruises

Το δεύτερο πλοίο στην κατηγορία Meraviglia-Plus, το MSC Virtuosa της MSC Cruises με ολική χωρητικότητα 181.541, μετρά μόλις λίγες ίντσες μικρότερο από το αδελφό του MSC Grandiosa.

Το κρουαζιερόπλοιο αποκτήθηκε νωρίτερα φέτος, αλλά καθυστέρησε το ντεμπούτο του λόγω του COVID-19. Αναμένεται να ξεκινήσει τα ταξίδια του στο Ηνωμένο Βασίλειο μόλις τον επόμενο μήνα.