Το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να φτάσει στο Μαχέ των Σεϊχελών το κρουαζιερόπλοιο Costa Allegra, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι μηχανές του και να διακοπεί η ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή.

«Το Costa Allegra αναμένεται στο Μαχέ στις 05:30, ώρα Ιταλίας», δήλωσε ο Κόζιμο Νικάστρο στο τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης Sky TG24.

Αρχικά το πλοίο θα έφτανε με την βοήθεια ρυμουλκών ως το νησί Ντερός, αλλά η πλοιοκτήτρια εταιρία αποφάσισε τελικά τη ρυμούλκησή του ως το Μαχέ, το μεγαλύτερο νησί των Σεϊχελών.

Σύμφωνα με την Costa Crociere, ένα ελικόπτερο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το κρουαζιερόπλοιο και προμηθεύει τους επιβαίνοντες με τρόφιμα, ηλεκτρικούς φακούς και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Το πλοίο, μήκους 188 μέτρων, είχε αναχωρήσει το Σάββατο από τη Μαδαγασκάρη με 636 επιβάτες 25 διαφορετικών εθνικοτήτων εθνικότητες- οι περισσότεροι Ιταλοί, Γάλλοι και Αυστριακο- και 413 μέλη πληρώματος. Προορισμός του ήταν οι Σεϊχέλες, μετά θα περνούσε από το Ομάν και θα έφτανε στην Αίγυπτο.

Το Costa Allegra ανήκει στην ίδια εταιρία με το Costa Concordia που προσάραξε τον Ιανουάριο κοντά στο ιταλικό νησί Τζίλιο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 25 άνθρωποι.