Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των μεταφορών, ένα σχέδιο ποιοτικών Δημόσιων Συγκοινωνιών, παρουσίασε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Βασίλης Οικονόμου, τονίζοντας την καθοριστική του συμβολή στη βιώσιμη ανάπτυξη, την απασχόληση και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Οπως υπογράμμισε κύριο στοιχείο της πολιτικής για τις μεταφορές είναι η καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών στα λεωφορεία, στα τρένα, στον προαστιακό, στο μετρό, στο τραμ και στα τρόλεϊ.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών προανήγγειλε ότι θα επισκεφτεί αμαξοστάσια και θα καταγράψει τις ανάγκες και τις ελλείψεις που υπάρχουν, έτσι ώστε οι Δημόσιες Συγκοινωνίες να γίνουν περισσότερο φιλικές προς τον πολίτη, με ασφάλεια και αξιοπιστία.

Ο κ. Οικονόμου, ανέφερε επίσης, ότι συγχρόνως, θα αναδείξει τις πολιτικές για την Οδική Ασφάλεια με την ψήφιση του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και τη θέσπιση που Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας. Παράλληλα θα προωθηθούν τα εναλλακτικά μέσα μετακίνησης όπως είναι το ποδήλατο με ανάπτυξη νέων δικτύων ποδηλατοδρόμων.

Παράλληλα, έθεσε ως προτεραιότητα την επιδίωξη αντικατάστασης όλου του στόλου των λεωφορείων στην Αττική μέχρι το 2027 με ηλεκτρικά ή φυσικού αερίου λεωφορεία, τα οποία θα είναι όλα προσβάσιμα στα Α.Μ.Ε.Α.

Διαβεβαίωσε ακόμη, ότι θα συνεχιστεί η προώθηση της ηλεκτροκίνησης στις μεταφορές και τις μετακινήσεις, υπηρετώντας τη νέα φιλοσοφία των «πράσινων» υποδομών και καθαρών μορφών ενέργειας.

«Με αυτές τις προτεραιότητες, δράσεις και δεσμεύσεις, υλοποιώντας τον κυβερνητικό σχεδιασμό, μπορούμε να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των μεταφορών στη χώρα, προωθώντας παράλληλα την ασφάλεια, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα.

Βασική μας επιδίωξη είναι η ποιοτική και αναβαθμισμένη Δημόσια Συγκοινωνία για την καλύτερη καθημερινότητα του πολίτη», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.