Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ σήμερα, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Έτσι, τα πλοία σε όλες τις κατηγορίες παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από τις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, 6 Φεβρουαρίου έως τις 12 τα μεσάνυχτα της Τρίτης, 7 Φεβρουαρίου.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ κάνει λόγο για συνεχιζόμενη συστηματική καταστρατήγηση και παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των ναυτεργατών από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Σημειώνει ακόμη ότι οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες βιώνουν απανωτές περικοπές των κυρίων και επικουρικών συντάξεών τους και κατηγορεί τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ότι, ενώ δήλωνε ότι είχε ήδη εξασφαλίσει την επιχορήγηση του ΝΑΤ κατά 50.000.000 ευρώ για φέτος, τώρα δηλώνει ότι λείπουν άλλα 100.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το προεδρείο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας την Τετάρτη θα έχει νέα συνάντηση με τη διακομματική επιτροπή για την ακτοπλοΐα, στην οποία θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των ακτοπλόων.

Στη συνάντηση αναμένεται να εξεταστεί το θέμα της οργανικής συνθέσεως των πλοίων, καθώς και αίτημα των ακτοπλόων να αλλάξει το Προεδρικό Διάταγμα του 1974.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή της σε οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου στην ακτοπλοΐα, τη στελέχωση των πλοίων, τη δεκάμηνη απασχόληση, το πιστοποιητικό ελληνομάθειας για τα πληρώματα και το ωράριο εργασίας των ναυτεργατών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ