Ο 12ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης φτάνει  προς το τέλος του, με συλλογή 614 δειγμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Βουλγαρία, Βραζιλία, Γερμανία, Ιταλία, Κύπρο, Σλοβακία, Ρουμανία, Τουρκία).

Στις 12, 13 και 14 Μαρτίου 2012, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency, 35 προσκεκλημένοι και διακεκριμένοι γευσιγνώστες-κριτές του Διαγωνισμού από το εξωτερικό (20) και την Ελλάδα (15), θα δοκιμάσουν και θα βαθμολογήσουν τα δείγματα.

H τελετή απονομής μεταλλίων θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012, από τις 18:00 έως τις 20:00, στην έκθεση ΟΙΝΟΡΑΜΑ, στο συνεδριακό κέντρο ΕΚΕΠ (2ος όροφος, αίθουσα 3), στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός οίνου που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

Διεξάγεται σε συνεργασία με τη HELEXPO και την έκθεση OENOS, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV) και βάσει ειδικής απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την αναγνώριση δικαιώματος διοργάνωσης-διεξαγωγής διαγωνισμών οίνων, στην Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ).

Στο πλαίσιο της απονομής θα τιμηθούν οι κ.κ. Παναγιώτης Λαναρίδης και Σωτήριος Ρηγάκης, για την πολυετή προσφορά τους στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, από τις 16:00 έως τις 20:00, στον ίδιο χώρο, στην είσοδο της αίθουσας 3, θα πραγματοποιηθεί για το κοινό, γευστική δοκιμή των βραβευμένων με χρυσό μετάλλιο οίνων.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις του Διαγωνισμού είναι ελεύθερη για επαγγελματίες και κοινό. Η είσοδος είναι δωρεάν, με την προϋπόθεση εισόδου στην έκθεση ΟΙΝΟΡΑΜΑ.

Ελπινίκη Τζουάνου