Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ξεκίνησε στο φινλανδικό ναυπηγείο Meyer Turku η κατασκευή του κρουαζιερόπλοιου Icon of the Seas της Royal Caribbean.

Το ντεμπούτο του αναμένεται το φθινόπωρο του 2023. Το Icon θα είναι το πρώτο από τα τρία πλοία κρουαζιέρας που τροφοδοτείται από υγροποιημένο φυσικό αέριο (ΥΦΑ).

Με αυτό το βήμα ξεκινά επίσημα το επόμενο κεφάλαιο της Royal Caribbean. Για την οικοδόμηση ενός μέλλοντος καθαρής ενέργειας στην κρουαζιέρα.

Για να γιορταστεί το ορόσημο, πραγματοποιήθηκε τελετή κοπής χάλυβα στο Meyer Turku.
Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Ρίτσαρντ Φάιν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Royal Caribbean Group και ο Μάικλ Μπέιλι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Royal Caribbean International.

Το ΥΦΑ και οι πρόσθετες φιλικές προς το περιβάλλον εφαρμογές του πλοίου, όπως η σύνδεση ξηράς ισχύος, θα ενισχύσουν την ενεργειακή απόδοση. Και θα μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα.

Όπως δήλωσε η γραμμή κρουαζιέρας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις προηγμένες περιβαλλοντικές τεχνολογίες στο νέο κρουαζιερόπλοιο θα αποκαλυφθούν αργότερα.

Η Royal Caribbean έχει εργαστεί για να κάνει βήματα στην ενεργειακή απόδοση και να μειώσει τις εκπομπές μέσω τεχνολογιών, όπως αναφέρει.

Η χρήση τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένου και του ΥΦΑ, θα οδηγήσει σε περαιτέρω μειωμένες εκπομπές συνολικά. Σε ουσιαστικά μηδέν διοξείδια θείου και σωματίδια και σημαντική μείωση στην παραγωγή οξειδίων του αζώτου.