Καμπάνια για την προσέλκυση γερμανικών οικογενειών στη Ρόδο πραγματοποιεί ο Οργανισμός Προβολής Τουρισμού της Ρόδου. Με το σύνθημα «Θέλω να κάνω οικογενειακές διακοπές στην Ρόδο» («Ich will Familienurlaub auf Rhodos machen») ο Οργανισμός καλεί τους μικρούς Γερμανούς να επιλέξουν το νησί των Ιπποτών για τις καλοκαιρινές διακοπές της οικογένειάς τους και, παίζοντας, να κερδίσουν δωρεάν διαμονή και αεροπορικά εισιτήρια.

Η αφίσα βρίσκεται στα βαγόνια του μετρό και αφορά διαγωνισμό, στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας 4-18 ετών που θα δημιουργήσουν και θα ανεβάσουν το δικό τους βίντεο, όπου θα εξηγούν γιατί θέλουν να πάνε με τους γονείς στην Ρόδο ή μια οικογενειακή φωτογραφία με το αντίστοιχο κείμενο. Κατόπιν, θα μαζεύουν πόντους και εννέα οικογένειες θα κάνουν φέτος δωρεάν διακοπές σε ξενοδοχεία πολυτελείας της Ρόδου. Για τους σκοπούς του διαγωνισμού έχει δημιουργηθεί ειδική ιστοσελίδα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.familienurlaub-rhodos.de.

Εν τω μεταξύ, στη Γερμανία βρίσκεται αυτήν την εβδομάδα αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη κ.Γιάννη Μαχαιρίδη, η οποία θα έχει επαφές με αξιωματούχους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας και με παράγοντες της γερμανικής τουριστικής βιομηχανίας, με στόχο την προσέλκυση Γερμανών τουριστών στα νησιά.

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους Γερμανούς ότι εξακολουθούμε να είμαστε φιλόξενος και ασφαλής προορισμός και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Μαχαιρίδης.

Το πρόγραμμα της ελληνικής αποστολής περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με τον υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας και αρμόδιο για την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, τον επικεφαλής της Επιτροπής Τουρισμού του γερμανικού Κοινοβουλίου Κλάους Μπρέμινγκ, τον επίτροπο Τουρισμού του υπουργείου Οικονομίας Ερνστ Μπουργκμπάχερ και με στελέχη του Τμήματος Διεθνούς Τουριστικής Πολιτικής του υπουργείου Εξωτερικών. Η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί το Ίδρυμα «Κόνραντ Αντενάουερ» και θα μεταβεί στο Κίελο, όπου θα έχει επαφές με τις τοπικές αρχές και εκπροσώπους τουριστικών οργανισμών.

Στην αντιπροσωπεία, εκτός του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου,συμμετέχουν ακόμη οι αντιπεριφερειάρχες Κυκλάδων κύριοι Γιώργος Πουσσαίος και Δωδεκανήσων Φώτης Χατζηδιάκος και οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Ρόδου κύριοι Αντώνης Καμπουράκης, και Νάξου Μανώλης Σέργης.

Γιάννης Παπαδόπουλος