Νέα «πράσινη» πρωτοβουλία προς τους τουρίστες εγκαινιάζει η Κοπεγχάγη με στόχο να αλλάξει τη νοοτροπία τους και να ενθαρρύνει τις πράσινες επιλογές.

Ειδικότερα, η Wonderful Copenhagen λανσάρει τη δράση: Πληρώστε για μια ποικιλία από αξιοθέατα της Κοπεγχάγης με δράσεις φιλικές προς το κλίμα.

Τα δεδομένα δείχνουν μεγάλη προθυμία καθώς το 82% δηλώνει ότι θέλει να ενεργεί με βιώσιμο τρόπο, αλλά μόνο το 22% έχει αλλάξει συμπεριφορά.

Αυτός είναι ο λόγος που ο επίσημος τουριστικός οργανισμός της Κοπεγχάγης εισάγει το CopenPay, μια νέα πρωτοβουλία που μετατρέπει τις πράσινες δράσεις σε νόμισμα για πολιτιστικές εμπειρίες.

Πράσινες ενέργειες

Φιλοδοξία της Κοπεγχάγης είναι να εμπνεύσει τους επισκέπτες να κάνουν συνειδητές πράσινες επιλογές και να συμβάλουν στη γεφύρωση του μεγάλου χάσματος μεταξύ της επιθυμίας για βιώσιμη δράση και της πραγματικής τους συμπεριφοράς.

Το CopenPay επιβραβεύει ενέργειες όπως η ποδηλασία, η συμμετοχή σε προσπάθειες καθαρισμού ή ο εθελοντισμός σε αστικά αγροκτήματα με πρόσβαση σε μια ποικιλία εμπλουτιστικών εμπειριών και καθημερινών θαυμάτων της Κοπεγχάγης.

Αυτό περιλαμβάνει δωρεάν ξεναγήσεις σε μουσεία, δωρεάν ενοικιάσεις καγιάκ, ακόμη και ένα δωρεάν γεύμα για χορτοφάγους από τοπικές καλλιέργειες.

Πως λειτουργεί

Η απλότητα του συστήματος επιτρέπει την εύκολη συμμετοχή: οι τουρίστες μπορούν να δείξουν ένα εισιτήριο τρένου, να φτάσουν με ποδήλατο ή να παρουσιάσουν άλλες απλές αποδείξεις πράσινων ενεργειών για να εξαργυρώσουν τις ανταμοιβές τους. Αυτό το καλοκαίρι, όλοι οι τουρίστες καλούνται να συμμετάσχουν στο CopenPay, με τακτικές ενημερώσεις για τα διαθέσιμα αξιοθέατα και τις ανταμοιβές στο copenpay.com.