Ελαφρώς μειωμένη είναι σε σχέση με πέρυσι η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Η μείωση της επιβατικής κίνησης λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και κυρίως η αύξηση της τιμής των ακτοπλοϊκών καυσίμων, είναι οι βασικές αιτίες που οδήγησαν πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες να δρομολογήσουν λιγότερα πλοία.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής από το λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιήθηκαν χθες δέκα αναχωρήσεις πλοίων με 10.814 επιβάτες, ενώ πέρυσι έγιναν δεκατέσσερις με 11.342 επιβάτες.

Για τον Αργοσαρωνικό είχαμε 26 δρομολογήσεις πλοίων με 4.875 επιβάτες, ενώ πέρυσι είχαμε 33 απόπλους με 4.226 επιβάτες.

Από το λιμάνι της Ραφήνας αναχώρησαν επτά πλοία με 3.720 επιβάτες, ενώ πέρυσι έγιναν 9 δρομολογήσεις με 3272 επιβάτες. Τέλος από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν τέσσερις αναχωρήσεις πλοίων με 996 επιβάτες ενώ πέρυσι είχαμε 7 απόπλους πλοίων με 1113 επιβάτες.

Το Λιμενικό σώμα συμβουλεύει όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν στο λιμάνι μιάμιση ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου τους.

Σε περίπτωση αλλαγής η καθυστέρησης δρομολογίου πλοίου, λόγω βλάβης, ενδέχεται προγραμματισμένα δρομολόγια να τροποποιηθούν.

Μειωμένη ήταν όμως και η έξοδος των εκδρομέων, η οποία ξεκίνησε χθες και σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, φέτος έφυγαν λιγότερα οχήματα σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή ημέρα.

Πηγή: Έθνος