Σύνταξη: tourismtoday.gr

Έκρηξη κρατήσεων καταγράφεται από την Πολωνία προς την Ελλάδα για τη φετινή τουριστική σεζόν, με το ενδιαφέρον των αεροπορικών εταιρειών και των μεγάλων tour operators να είναι ιδιαίτερα έντονο.

Στην κατεύθυνση αυτή, η LOT Polish Airlines, με στόχο να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση, προσθέτει περισσότερες πτήσεις από την Πολωνία προς την Ελλάδα, με αιχμή τη Ρόδο, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης για το φετινό καλοκαίρι.

Ενδεικτικό της ισχυρής ζήτησης που καταγράφεται από την πολλά υποσχόμενη για τον ελληνικό τουρισμό πολωνική αγορά είναι το γεγονός ότι το πρόγραμμα της LOT είναι μεγαλύτερο ακόμη και από εκείνο του 2019, χρονιά-ορόσημο για τα τουριστικά μεγέθη της Ελλάδας.

Ενίσχυση ζήτησης

«Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα στη Βαρσοβία συμφωνήσαμε και υπογράψαμε με τη LOT μια συμφωνία συνεργασίας για το καλοκαίρι του 2021, ένα καλοκαίρι το οποίο είναι γεμάτο αισιοδοξία, αλλά, βέβαια, έχουμε και μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας. Στη συζήτησή μας συμφωνήσαμε και την επέκταση του προγράμματος των πτήσεων της Lot με τρεις πτήσεις από το Πόζναν, το Κατοβίτσε και το Γκντανσκ προς τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και τη Ρόδο αντίστοιχα. Οι πτήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στο εκτεταμένο πρόγραμμα της Lot, το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο ακόμη και από το 2019. Είμαι σίγουρος ότι με αυτές τις συμφωνίες ο ελληνικός τουρισμός και αυτό το καλοκαίρι θα επιτύχει σημαντικές πρωτιές», τόνισε στο tourismtoday.gr ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Πολωνία.

Καταλυτικό ρόλο στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη χώρα της κεντρικής Ευρώπης διαδραμάτισε και το Virtual Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο Δεκέμβριο, με επίκεντρο την πολωνική αγορά, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και με τη συμμετοχή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Ανερχόμενη δύναμη

Η Πολωνία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια σε ανερχόμενη δύναμη, με τον αριθμό των Πολωνών να πολλαπλασιάζεται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, ξεπερνώντας το 2018 το 1 εκατ. Οι εισπράξεις από τον Πολωνία το 2019 άγγιξαν τα 416 εκατ. ευρώ, με μερίδιο αγοράς 2,4%, όταν το 2017 το σύνολο των εισπράξεων διαμορφώθηκε σε 244 εκατ. ευρώ.