Σταμάτησαν τη νύχτα οι έρευνες για τους 20 αγνοούμενους του ναυαγίου του Concordia έπειτα από νέα μετατόπιση του κρουαζιερόπλοιου, που καθιστά επικίνδυνη τη διερεύνησή του από τα μέλη των σωστικών συνεργείων.

«Οι έρευνες ανεστάλησαν στη 01:30 (02:30 ώρα Ελλάδος) το πρωί όταν εντοπίστηκε μετακίνηση του πλοίου», δήλωσε η Φραντσέσκα Μαφίνι, εκπρόσωπος των ιταλικών υπηρεσιών πολιτικής προστασίας.

Οπως είπε, διεξάγεται σύσκεψη επί τεχνικών θεμάτων «για να αναλυθούν τα δεδομένα και να διαπιστωθεί το μέγεθος και ο λόγος της μετατόπισης του Concordia προτού αποφασιστεί αν και πώς θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν οι έρευνες».

Οι υποβρύχιες έρευνες στο πλοίο, οι οποίες ξανάρχισαν χθες έπειτα από τη διακοπή τους για μία ημέρα την Παρασκευή, επέτρεψαν την περισυλλογή της σορού μιας γυναίκας. Με αυτήν ανήλθε σε 12 ο αριθμός των νεκρών του τραγικού δυστυχήματος, οι αγνοούμενοι από το οποίο ανέρχονται σε 20.

Οι διασώστες προσπαθούν να φτιάξουν έναν χάρτη με τα μέρη του πλοίου στα οποία μπορεί να βρίσκονταν αυτοί που αγνοούνται, ώστε να ρυθμίσουν καλύτερα τις έρευνες, οι οποίες είναι επικίνδυνες και διεξάγονται με πολύ αργό ρυθμό λόγω του τεράστιου μεγέθους του πλοίου.