Στο Στυλιανό Περιστεράκη της ΑΝΕΚ LINES καπετάνιο του «ΑΡΤΕΜΙΣ», απονεμήθηκε η σπουδαία διάκριση «Ναυτικός της Χρονιάς».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για τα Greek Shipping Awards 2011, που πρόσφατα διοργάνωσε η  Lloyd’s List.

Η βράβευση του καπετάνιου της ΑΝΕΚ LINES, ήρθε ως επάξια  αναγνώριση της έγκαιρης και επιτυχημένης παρέμβασης του «ΑΡΤΕΜΙΣ» για τη διάσωση συμπατριωτών μας στο Αιγαίο.

Ο καπετάν Περιστεράκης ευχαρίστησε για τη βράβευσή του και  δήλωσε στη Lloyds: « Έχω την τιμή να είμαι πλοίαρχος της εταιρείας ANEK LINES αλλά και Έλληνας  ναυτικός. Η ελληνική ναυτοσύνη είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη για τις εξαιρετικές ικανότητες των ανθρώπων που την απαρτίζουν, αλλά και για το ίδιον του ήθους της. Αντλώ ικανοποίηση από το επάγγελμά μου, διότι μου προσφέρει στιγμές μεγαλείου, όπως η διάσωση των συνανθρώπων μας. Όπως επίσης θεωρώ εξίσου σημαντική και την παρουσία μας κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες στα μικρά αποκομμένα νησάκια  μας».

Ο πλοίαρχος ευχήθηκε τα καλύτερα στην ΑΝΕΚ και  σ’ όλη την ελληνική ναυτιλία, πάντα με καλά ταξίδια  στους ναυτικούς του κόσμου και υγεία στις οικογένειές τους.

Ελπινίκη Τζουάνου