Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι Γερμανοί ξενοδόχοι είναι οι μεγάλοι νικητές του UEFA Euro 2024, σύμφωνα με τα δεδομένα από τις κρατήσεις της πλατφόρμας DidaTravel.

  • Η πόλη «νικήτρια» είναι το Γκελζενκίρχεν, το οποίο σημειώνει μια εκπληκτική αύξηση 786% στις κρατήσεις από έτος σε έτος.
  • Άλλες πόλεις έχουν επίσης σημαντική άνοδο είναι Λειψία (570%), Ντόρτμουντ (329%), Μόναχο (124%) και Φρανκφούρτη (62%).
  • Επιπλέον, η Κολωνία, το Ντίσελντορφ, η Στουτγάρδη, το Βερολίνο και το Αμβούργο έχουν επίσης επωφεληθεί από αυτή την άνοδο του τουρισμού.

Συνολικά, η μέση ημερήσια τιμή (ADR) για τα ξενοδοχεία σε όλη τη Γερμανία, με βάση τις κρατήσεις της DidaTravel -οι οποίες προέρχονται από ταξιδιωτικούς πράκτορες, tour operators, online ταξιδιωτικά γραφεία και άλλα σε αγορές προέλευσης σε όλο τον κόσμο- αυξήθηκε 35% κατά τη διάρκεια του Euro 2024 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η μέση διάρκεια παραμονής, παραμένει σταθερή σε σχέση με πέρυσι, με μέσο όρο περίπου δύο ημέρες ανά προορισμό.
Υπήρξε ωστόσο μια αξιοσημείωτη μετατόπιση στο παράθυρο κρατήσεων, το οποίο αυξήθηκε από 17 ημέρες νωρίτερα σε 28 ημέρες, με τους ταξιδιώτες να επιθυμούν να εξασφαλίσουν διαμονή εκ των προτέρων.

“Σαφώς οι μικρότερες πόλεις όπως το Γκελζενκίρχεν, ένας προορισμός που δεν είναι συνηθισμένος σε τόσο μεγάλη ζήτηση – ανεξάρτητα από την απόδοση της εθνικής τους ομάδας στο τουρνουά – θα έχουν πολλά να γιορτάσουν, τόνισε ο Gareth Matthews, επικεφαλής μάρκετινγκ της DidaTravel.

Για τους ταξιδιωτικούς πωλητές σε όλο τον κόσμο, αυτό υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας με έναν συνεργάτη καταλυμάτων B2B, που μπορεί να προμηθευτεί ξενοδοχεία σε δευτερεύοντες και τριτογενείς προορισμούς, στις σωστές τιμές και με διαθεσιμότητα στις σωστές ημερομηνίες.”