Σύνταξη: tourismtoday.gr

Μία δυναμική προβολή σε όλη την Ιταλία, έχει ήδη δημιουργήσει η διάκριση της Σικελίας ως Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2025 (European Region of Gastronomy).

Πάνω από 75 άρθρα στα Μέσα να αναφέρουν την πλούσια διατροφική κουλτούρα του νησιού και τα φιλόδοξα σχέδια για τη χρονιά του τίτλου.

Η Σικελία, από τότε που έλαβε την κορυφαία αναγνώριση από το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT), έχει γίνει σημείο εστίασης σχετικά με τη γαστρονομία, τον αειφόρο τουρισμό και την τοπική κληρονομιά τροφίμων.

Το μεγαλύτερο νησί στη Μεσόγειο Θάλασσα έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει μια διαδρομή που εκτείνεται στους 20 δήμους της, από ακτή σε ακτή για περιήγηση.
Αυτό το ταξίδι στα μονοπάτια της γεύσης παράλληλα με την ομορφιά των τοπίων δημιουργεί έναν κύκλο γαστρονομικού τουρισμού, στο μεγαλύτερο νησί στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Ο αντίκτυπος του τίτλου ήταν σαφής στην επίσημη τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε στο Identità Golose Milano. Η τριήμερη γιορτή γαστρονομίας της Σικελίας προσέλκυσε σεφ, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, παραγωγούς και εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.

Η εκδήλωση χρησίμευσε ως ισχυρό σημείο εκκίνησης για το ταξίδι της Σικελίας ως Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2025, ενισχύοντας τη δέσμευση της για την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την πολιτιστική κληρονομιά.

Η υποστήριξη από το IGCAT έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση του μηνύματος της Σικελίας, διασφαλίζοντας ότι η γαστρονομική αριστεία της περιοχής, οι παραδόσεις από φάρμα σε πιρούνι και η δέσμευση για βιώσιμα συστήματα τροφίμων αγγίζουν ένα ευρύ διεθνές κοινό.

Η διάκριση, ήδη οδηγεί τη συνεργασίες μεταξύ τοπικών παραγωγών, σεφ, πολιτιστικών οργανισμών και φορέων του τουρισμού.
Με ένα πρόγραμμα γαστρονομικών εκδηλώσεων, πολιτιστικών πρωτοβουλιών και βιώσιμων διατροφικών εμπειριών, η Σικελία χρησιμοποιεί αυτή την αναγνώριση για να χτίσει μακροπρόθεσμες στρατηγικές για οικονομική ανάπτυξη και διεθνή προβολή.