Την τεχνογνωσία και τη διεθνή εμπειρία των μελών της για την αποτελεσματική προβολή της Ελλάδας και την αναστροφή της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό θέτει στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών η Ενωση επαγγελματιών γενικών διευθυντών ξενοδοχείων 5 αστέρων Ελλάδας-Κύπρου (ΕΗΜΑ), που αποτελεί μέλος της ευρωπαϊκής ΕΗΜΑ.

Στη δεύτερη ετήσια συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΕΗΜΑ Ελλάδος-Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα, ενημερώθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ.Γιώργος Νικητιάδης για τις δράσεις της Ενωσης, που ξεκινούν από  το ετήσιο ευρωπαϊκό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη από τις 29 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου και στο οποίο θα συμμετάσχουν 300 γενικοί διευθυντές, εκπροσωπώντας τα καλύτερα ξενοδοχεία 5 αστέρων της Ευρώπης.  

Η ΕΗΜΑ αποτελείται από επαγγελματίες γενικούς διευθυντές ξενοδοχείων 5 αστέρων, οι οποίοι φροντίζουν σταθερά να βελτιώνουν τα προσόντα τους και αυτά του προσωπικού τους με σκοπό να διατηρούν ή να βελτιώνουν τα πρότυπα και επίπεδα εξυπηρέτησης που προσφέρουν στους πελάτες τους.

Η ΕΗΜΑ αυτή την στιγμή απαρτίζεται από 440 μέλη σε 30 ευρωπαικές χώρες, αντιπροσωπεύοντας 350 ξενοδοχεία, 90.000 δωμάτια, 70.000 εργαζόμενους και ένα συνολικό κύκλο εργασιών περίπου  6 δισ. ευρώ το χρόνο. Ο φορέας ιδρύθηκε ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός το 1974 στην Ρώμη με σκοπό την καλλιέργεια της αλληλεγγύης και της συναδελφικότητας.  Συνεργάζεται στενά με αναγνωρισμένου κύρους τουριστικές σχολές όπως το Ecole Hoteliere de Lausanne, The Glion Institute of Higher Education, Cornell και Stenden Universities και προσπαθεί να εδραιώσει μεγαλύτερη επικοινωνία με άλλες σημαντικές τουριστικές σχολές  στην Ευρώπη.  Γι αυτό το σκοπό, η ΕΗΜΑ απονέμει ένα ετήσιο βραβείο σε καταξιωμένους φοιτητές από το Ecole Hoteliere de Lausanne και το  The Glion Institute of Higher Education.

Γιάννης Παπαδόπουλος