Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι εμβολιασμοί φαίνεται να αποτελούν το κλειδί για την αναβίωση των διεθνών ταξιδιών. Αυτό αποκαλύπτει η τελευταία έρευνα του ForwardKeys.

Δύο προορισμοί, η Ελλάδα και η Ισλανδία, που ανακοίνωσαν ότι θα καλωσορίσουν τους εμβολιασμένους επισκέπτες αυτό το καλοκαίρι έχουν δει τις εισερχόμενες κρατήσεις πτήσεων να αυξάνονται.

Το ίδιο και σε Ισραήλ, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι εκστρατείες εμβολιασμού είναι σε υψηλά επίπεδα.

Η Ελλάδα έδειξε τον δρόμο

Σύμφωνα με το ForwardKeys «η Ελλάδα, της οποίας η οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, έδειξε τον δρόμο. Και ανακοίνωσε πώς είναι πρόθυμη να καλωσορίσει επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ COVID-19 ή έχουν αναρρώσει από την ασθένεια.

Αυτή η δημόσια θέση επιβραβεύτηκε σε κρατήσεις πτήσεων από μεγάλες εξερχόμενες αγορές. Όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ελλάδα, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πιο δημοφιλών προορισμών για Βρετανούς ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι.

Τα επιβεβαιωμένα εισιτήρια για ταξίδια μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου βρίσκονται σήμερα 12% μπροστά από ό,τι ήταν στην αντίστοιχη στιγμή το 2019».

Επτά στους δέκα ανθεκτικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς σε Ελλάδα

Η ανάλυση των πιο ανθεκτικών προορισμών στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι αποκαλύπτει ότι επτά από τις δέκα κορυφαίες πόλεις είναι ελληνικές.

Με το νησί της Μυκόνου να ηγείται της λίστας. Οι καλοκαιρινές κρατήσεις ανέρχονται σήμερα στο 54,9% του αντίστοιχου σημείου, πριν την πανδημία.

Ακολουθεί το ισπανικό νησί, Ίμπιζα, όπου οι κρατήσεις ανέρχονται στο 49,2%.

Οι επόμενοι οκτώ προορισμοί κατά σειρά ανθεκτικότητας είναι:

  • Χανιά 48,9%
  • Σαντορίνη 48,1%
  • Κέρκυρα 47,5%
  • Θεσσαλονίκη 43,7%
  • Πάλμα ντε Μαγιόρκα 41,2%
  • Ηράκλειο 36,6%
  • Αθήνα 33,2%
  • Φάρο 32,8%

«Οι εμβολιασμοί φαίνεται να αποτελούν το κλειδί για την αναβίωση των διεθνών ταξιδιών, υπογραμμίζει ο Ολιβιέ Πόντι από την ForwardKeys.

Οι χώρες που κάνουν σαφές ότι θα καλωσορίσουν τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες επιβραβεύονται από απότομες αυξήσεις στις κρατήσεις πτήσεων.

Βλέπουμε μια αναβίωση της εμπιστοσύνης στα εξερχόμενα ταξίδια από χώρες όπου υπήρξε επίσης επιτυχημένη διάθεση εμβολίων COVID-19».