Καθώς πλησιάζει η εποχή των φεστιβάλ, οι λάτρεις της μουσικής ετοιμάζονται να εξερευνήσουν την Ευρώπη απολαμβάνοντας την ποικιλόμορφη μουσική σκηνή της.

Οι ζωντανές συναυλίες και τα φεστιβάλ έχουν μεγάλη ζήτηση, με τα εισιτήρια για το Glastonbury φέτος να εξαντλούνται σε λιγότερο από μία ώρα, ενώ στην προπώληση του Tomorrowland πωλήθηκαν 200,000 εισιτήρια σε λιγότερο από μισή ώρα.

Για να βοηθήσει τους λάτρεις της μουσικής να σχεδιάσουν το μουσικό τους ταξίδι η weloveholidays ανακάλυψε τις καλύτερες πόλεις στην Ευρώπη για ζωντανή μουσική το 2024, αναλύοντας τον αριθμό των φεστιβάλ, φεστιβάλ και των συναυλιακών χώρων σε κάθε πόλη.

Το Λονδίνο είναι η επίσημη πρωτεύουσα της ζωντανής μουσικής στην πη, με περισσότερες από 2.400 συναυλίες και 25 φεστιβάλ το 2024. Το Αμβούργο ακολουθεί στη δεύτερη θέση, γενέτειρα παγκόσμιων καλλιτεχνών όπως η τραγουδίστρια της ποπ Nena, το ροκ συγκρότημα Tokyo Hotel και ο καλλιτέχνης της τέκνο Scooter και με 826 συναυλίες, 15 φεστιβάλ, 107 μπαρ ζωντανής μουσικής και 16 αίθουσες συναυλιών η πόλη συγκέντρωσε βαθμολογία 1.51.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Παρίσι, που φιλοξενεί μερικές από τιο διάσημες και ιστορικές αίθουσες εκδηλώσεων, όπως το Palais Garnier, η Philharmonie de Paris και το Theater of the Châtelet Offers και στη Γαλλική πρωτεύουσα μπορείτε να βρείτε 1.181 συναυλίες, 6 φεστιβάλ, 95 μπαρ ζωντανής μουσικής και 35 αίθουσες συναυλιών.

Η Αθήνα κατατάσσεται στην 14η θέση με 56 συναυλίες για φέτος, 107 live music bars και τελικό σκορ 0.93.