Τις κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις των Αυστραλών αναδεικνύει η τελευταία έρευνα της της Nielsen Consumer & Media View (CMV).

Συγκεκριμένα, τα διεθνή ταξίδια παραμένουν υψηλή προτεραιότητα για πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού, με ιδιαίτερη ελκυστικότητα στους νεότερους ταξιδιώτες.

Οι νεαροί Αυστραλοί, ειδικά εκείνοι μεταξύ 25 και 39 ετών, έχουν όρεξη για εγχώριες εξερευνήσεις, ευνοώντας πόλεις όπως το Σίδνεϋ και η Μελβούρνη, μαζί με τη Χρυσή Ακτή.

Η νεότερη ομάδα, ηλικίας 18 έως 24 ετών, στρέφει το βλέμμα της πιο μακριά, προτιμώντας προορισμούς όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νέα Ζηλανδία και η Ιαπωνία.

Στο ψηφιακό μέτωπο, πλατφόρμες όπως η Qantas και το Trip Advisor πρωτοστατούν στην επισκεψιμότητα, αντανακλώντας μια ισχυρή δέσμευση με τις διαδικτυακές ταξιδιωτικές υπηρεσίες, η οποία ενισχύεται περαιτέρω από την αυξανόμενη συμμετοχή σε προγράμματα συχνών επιβατών, παρουσιάζοντας μια ζωντανή και δυναμική ταξιδιωτική σκηνή έτοιμη για συνεχή ανάπτυξη.

  • Το 76% των Αυστραλών σκοπεύουν να εξερευνήσουν την πατρίδα τους μέσα στον επόμενο χρόνο.
  • Περισσότεροι από τους μισούς (52%) σκέφτονται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Διεθνείς ταξιδιωτικές προτιμήσεις

Μεταξύ του νεότερου πλήθους, ηλικίας 18 έως 24 ετών, υπάρχει μεγαλύτερη τάση για ταξίδια διεθνώς, με το 58% να στοχεύει να εξορμήσει στο εξωτερικό εντός του επόμενου έτους. Το Ηνωμένο Βασίλειο ηγείται ως ο κορυφαίος διεθνής προορισμός, με τη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και την Ινδονησία να κατατάσσονται επίσης ψηλά στη λίστα.

Ταξιδιωτικές επιλογές

Οι Αυστραλοί συνήθως αναζητούν διακοπές στην παραλία όταν μένουν στη χώρα τους, αλλά επιλέγουν εμπειρίες πλούσιες σε αξιοθέατα στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με άφθονο χρόνο διακοπής για χαλάρωση.

Κορυφαίοι ταξιδιωτικοί ιστότοποι

Τα στοιχεία της Nielsen Digital Content Ratings (DCR) αποκαλύπτουν ότι η Qantas βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των ταξιδιωτικών ιστοσελίδων, με το Trip Advisor και το Booking Holdings Network να ακολουθούν στενά όσον αφορά την επισκεψιμότητα των χρηστών το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Δημοτικότητα των προγραμμάτων συχνών επιβατών

Η υιοθέτηση προγραμμάτων συχνών επιβατών έχει αυξηθεί, με το 57% των Αυστραλών καταναλωτών να συμμετέχει πλέον σε κάποιο είδος προγράμματος επιβράβευσης ταξιδιού. Η Qantas κυριαρχεί σε αυτόν τον χώρο, κατέχοντας μερίδιο αγοράς 45%, ακολουθούμενη από τη Virgin με 31% και άλλους ανταγωνιστές που μοιράζονται το υπόλοιπο τμήμα.