Με τα σόλο ταξίδια να καταλαμβάνουν ποσοστό 61% έναντι 48% των ταξιδιών με φίλους, είναι ξεκάθαρο ότι αποτελούν τάση στον τουρισμό.

Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες διαφορές ανάμεσα σε Ασιάτες και Δυτικούς σόλο ταξιδιώτες. To tourismreview.com προσπάθησε να τις καταγράψει.

Διαφορετικές οι επιθυμίες μεταξύ των Ασιατών και Δυτικών σόλο ταξιδιωτών

Οι Ασιάτες σόλο ταξιδιώτες είναι πιο πιθανό να είναι νεότεροι ηλικιακά. Οι Ασιάτες Millennials  καταλαμβάνουν ποσοστό 41% και οι Generation Zers 38%. Αντίθετα στη Δύση, το σόλο ταξίδι είναι πιο διαδεδομένο μεταξύ των Baby Boomers (39% ).

Οι δυτικοί σόλο ταξιδιώτες έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιδοθούν σε σόλο ταξίδια για μεγαλύτερες περιόδους. Δηλαδή για 4-7 νύχτες (34%). Επιπλέον, οι δυτικοί ταξιδιώτες μεμονωμένου ταξιδιού έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πραγματοποιήσουν 14 ή περισσότερες διανυκτερεύσεις (20% έναντι 10%).

Ωστόσο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες αναψυχής περνούν περισσότερο χρόνο μπροστά από τους φορητούς υπολογιστές και τα τηλέφωνά τους από ό, τι οποιοσδήποτε άλλος τύπος ταξιδιώτη.

Οι Ασιάτες σόλο ταξιδιώτες είναι οι πιο ψηφιακά συνδεδεμένοι. Επίσης είναι περισσότερο από δύο φορές πιο πιθανό να περάσουν τέσσερις ή περισσότερες ώρες την ημέρα μπροστά από τις οθόνες τους από τους δυτικούς συνομηλίκους τους (31% έναντι 12%).