Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η κακοκαιρία στην Ολλανδία αυξάνει τις last minute καλοκαιρινές κρατήσεις για διακοπές σε ηλιόλουστους προορισμούς, μεταξύ των οποίων και σε Ελλάδα.

‘Οπως αποκαλύπτει το Holiday Monitor του ιστότοπου κριτικών και κρατήσεων Zoover, οι κρατήσεις σε χώρες όπως η Ισπανία, η Τουρκία, η Ελλάδα και η Αίγυπτος ήταν 2,5 φορές υψηλότερες τον Μάιο και τον Ιούνιο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Οι Ολλανδοί συχνά κάνουν κράτηση μόνο λίγες μέρες πριν από την αναχώρηση.

Σε άνοδο οι last minute καλοκαιρινές κρατήσεις από Ολλανδία

Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής -έξι εβδομάδες ή λιγότερο πριν από την αναχώρηση- έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλείς μετά την πανδημία.

Αλλά το 2024 πρωταγωνιστούν με άνοδο 142% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η κορύφωση της ζήτησης δεν έχει έρθει ακόμη.

Με τα ταξίδια στη Γαλλία, το Βέλγιο και τη Γερμανία να καταγράφουν πτώση, οι Ολλανδοί επιλέγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους:

  • Ισπανία (34,22%)
  • Τουρκία (26,41%)
  • Ελλάδα (20,66%)
  • Αίγυπτο (12,76%)

«Βλέπουμε μια τεράστια αύξηση αναζήτησης για ηλιόλουστους προορισμούς. Αυτό βέβαια έχει να κάνει με τις θερμοκρασίες.
Ο καιρός είναι επίσης κακός σε χώρες όπως το Βέλγιο, η Γερμανία και η Γαλλία», δήλωσε ο Reinoud Koot της Zoover.

Η Κρήτη στους δημοφιλείς προορισμού για Ολλανδούς

Δημοφιλείς περιοχές για τους παραθεριστές αυτούς τους μήνες είναι η Μαγιόρκα στην Ισπανία, η Κρήτη στην Ελλάδα, η Τουρκική Ριβιέρα και η Ερυθρά Θάλασσα στην Αίγυπτο.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων για την χώρα μας η Zoover «με 227 νησιά, δεν θα βαρεθείτε γρήγορα κατά τη διαμονή σας της τελευταίας στιγμής στην Ελλάδα.

Αυτό διασφαλίζει ότι μπορείτε πάντα να ανακαλύψετε ένα νέο μέρος της χώρας. Σε όποιο νησί κι αν πάτε, οι διακοπές της τελευταίας στιγμής θα αφορούν τον ήλιο, τη θάλασσα, την παραλία και τα πιο νόστιμα τοπικά πιάτα.

Δοκιμάστε σπιτικό μουσακά ή καθίστε σε μια βεράντα με έναν ελληνικό καφέ. Προσθέστε σε αυτό τους φιλικούς ντόπιους και θα νιώσετε αμέσως σαν στο σπίτι σας.»

Πόσα θα ξοδέψουν οι τουρίστες από την Ολλανδία

Ενώ οι τιμές έχουν αυξηθεί, οι κάτοικοι της Ολλανδίας δεν ξοδεύουν πολύ περισσότερα για τις διακοπές τους φέτος από ό,τι άλλα χρόνια.

  • Το μέσο ποσό ταξιδιού ανά κράτηση είναι 2.359 ευρώ φέτος, 4,1% υψηλότερο από πέρυσι.
  • Ωστόσο για τις προαναφεόμενες τέσσερις χώρες τα ποσά για αποδράσεις αυξήθηκαν μεταξύ 2% και 3%.

Το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ στην Γερμανία εξακολουθεί να είναι το πιο δημοφιλές σημείο αναχώρησης για τους Ολλανδούς, με το 32,9% των αεροπορικών διακοπών να ξεκινούν από εκεί, ενώ το Schiphol στο Άμστερνταμ επιλέγει το 31,5%.