Σύνταξη: tourismtoday.gr

Σημαντικό πρόβλημα έχει δημιουργήσει τις τελευταίες μέρες ο καύσωνας στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Τα λεωφορεία που προμηθεύτηκε κατά τη διάρκεια του χειμώνα ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) από τη Λειψία, ως δωρεά του Δήμου Θεσσαλονίκης, δε διαθέτουν κλιματιστικό και δεν ανοίγουν τα παράθυρά τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν με επιβάτες τις ημέρες του καύσωνα και οι πολίτες να είναι αναγκασμένοι να εξυπηρετηθούν με λιγότερα οχήματα, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του Οργανισμού.

Στα λεωφορεία της Λειψίας πρέπει να προστεθούν και κάποια άλλα που αποσύρονται τις ημέρες του καύσωνα, αφού τα κλιματιστικά τους υπολειτουργούν λόγω βλαβών. Το αποτέλεσμα είναι, από τα 305 λεωφορεία που κυκλοφορούν καθημερινά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των προβλημάτων με τα κλιματιστικά, κατά τη διάρκεια της ημέρας κάποια αποσύρονται και εξυπηρετούν τελικά τους πολίτες μέσα στον καύσωνα 240-280 οχήματα. Βέβαια, με βάση τις ανάγκες της πόλης και την ισχύουσα νομοθεσία θα πρέπει να κυκλοφορούν καθημερινά στη Θεσσαλονίκη 398 λεωφορεία.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υποστηρίζουν ακόμα ότι ουσιαστικά είναι καθαρά θεωρητικός ο αριθμός των 50 λεωφορείων που προμηθεύτηκε ο οργανισμός από τη Λειψία, αφού, λόγω τεχνικών προβλημάτων, στους δρόμους της πόλης δεν έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 13.

Κίνδυνος μετάδοσης της COVID-19

Κατά τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ο μικρότερος σε σχέση με τον προβλεπόμενο και αναγκαίο αριθμός των αστικών λεωφορείων που κυκλοφορούν καθημερινά στη Θεσσαλονίκη, έχει ως αποτέλεσμα σε πολλές γραμμές να δημιουργείται το αδιαχώρητο μέσα στα οχήματα και να δημιουργούνται οι καταλληλότερες συνθήκες μετάδοσης του κορωνοϊού.