Ικανοποιημένοι είναι οι τοπικοί φορείς σε Καβάλα και Θάσο για την τουριστική χρονιά που κορυφώθηκε από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου 2023.

Ειδικότερα, περισσότεροι από δυο εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν τη χρονιά που πέρασε από και προς το νησί της Θάσου, μέσω της πορθμειακής γραμμής Κεραμωτή – Λιμένας.

Αυτό προκύπτει από τα απολογιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας για τη χρονιά που πέρασε.

Αύξηση της κρουαζιέρας

Στο κεντρικό επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος», εντός του αστικού ιστού της πόλης, κατέπλευσαν τη χρονιά που πέρασε συνολικά 35 κρουαζιερόπλοια, που μετέφεραν περισσότερους από 20.000 επιβάτες. Ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων παρουσιάζει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια και φαίνεται να επανέρχεται στην προ κορονοϊού εποχή.

Σε ό,τι αφορά στην επιβατική κίνηση του λιμανιού «Απόστολος Παύλος» προς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου με τα πλοία της γραμμής (Λήμνο, Μυτιλήνη, Άγιο Ευστράτιο, Χίο, Σάμο), έφτασε σχεδόν στις 430.000 επιβάτες.

Ιδιαίτερα αυξημένοι είναι και οι αριθμοί για την κίνηση των οχημάτων. Στο νησί της Θάσου διακινήθηκαν σχεδόν 620.000 οχήματα από και προς την Κεραμωτή, ενώ από την Καβάλα σχεδόν 40.000. Για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου διακινήθηκαν λίγο περισσότερα από 100.000 οχήματα όλων των κατηγοριών.