Δύο μεγάλες αεροπορικές της Ευρώπης συγκέντρωσαν τη χαμηλότερη αξιολόγηση στον δείκτη Flightright Index 2024.

Σύμφωνα με τον δείκτη, η British Airways και η Lufthansa συγκέντρωσαν τη χαμηλότερη βαθμολογία της κατάταξης (2.09 και 2.10 αστέρια, αντίστοιχα), και αναδείχθηκαν ως οι χειρότερες αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης.

Ως οι καλύτεροι αερομεταφορείς της Ευρώπης αναδείχθηκαν η Transavia (3.49 αστέρια) και η Austrian Airlines (3.25 αστέρια), με την Transavia να οφείλει την πρωτιά της κυρίως στις καλές επιδόσεις στην κατηγορία αξιοπιστίας και συμπεριφοράς πληρωμών. Η Austrian «αρίστευσε» στην ικανοποίηση πελατών.

Σε επίπεδο αξιοπιστίας, όπου αξιολογήθηκαν στοιχεία καθυστερήσεων και ακυρώσεων κάθε αερομεταφορέα, τέσσερις αερομεταφορείς έλαβαν μόλις 2 αστέρια και είχαν τις χειρότερες επιδόσεις, και εκτός από την Air Dolomiti οι υπόλοιπες είναι μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες: Lufthansa, British Airways και KLM. Αντίθετα, 4.5 αστέρια στην κατηγορία αξιοπιστίας έλαβαν οι Transavia France, Iberia και Turkish Airlines.

Παράλληλα, η Flightright πραγματοποίησε έρευνα για να αποκαλύψει πόσο ικανοποιημένοι είναι χιλιάδες πελάτες της από την εξυπηρέτηση διαφορετικών αεροπορικών εταιρειών και πόσο γρήγορα και αξιόπιστα αντιμετωπίστηκαν οι ανησυχίες τους. Η έρευνα περιλάμβανε συνολικά 7 ερωτήσεις σχετικά με την προσβασιμότητα της εξυπηρέτησης πελατών των αεροπορικών εταιρειών, την πολιτική πληροφόρησης και την υποστήριξη των επιβατών σε προβλήματα πτήσης. Ήταν εντυπωσιακό ότι καμία από τις 20 αεροπορικές εταιρείες δεν πέτυχε έστω 3 αστέρια. Η Austrian Airlines είχε τις καλύτερες επιδόσεις με 2,74 αστέρια, ακολουθούμενη από την Condor με 2,63 αστέρια. Τα χειρότερα αποτελέσματα πέτυχαν η Wizz Air (1,79 αστέρια) και η Vueling (1,82 αστέρια).