Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η μία μετά την άλλη οι χώρες ανά τον κόσμο ανοίγουν τα σύνορά τους και υποδέχονται τους πρώτους ταξιδιώτες, επανεκκινώντας τις τουριστικές τους δραστηριότητες.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αρκετές ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να ανοίξουν τα σύνορά τους, αίροντας τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, χάρη στα εμβολιαστικά προγράμματα που ακολουθούνται.

Μάλτα

Οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα γίνονται δεκτοί στη Μάλτα από την 1η Ιουλίου.

Αλβανία

Χωρίς περιορισμούς μπορούν να ταξιδέψουν οι τουρίστες στην Αλβανία, εκτός από όσους προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι θα πρέπει να μπουν σε 14ήμερη καραντίνα.

Πορτογαλία

Η χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου ετοιμάζεται να υποδεχθεί από τις 17 Μαΐου τους Βρετανούς τουρίστες υπό τον όρο να έχουν κάνει εμβόλιο ενάντια στη νόσο Covid-19, να έχουν πρόσφατο αρνητικό τεστ κορωνοϊού ή να διαθέτουν αντισώματα για τον SARS-CoV-2. Το νησί της Μαδέρα ήδη δέχεται τουρίστες με αποδεικτικά στοιχεία για τον εμβολιασμό τους.

Κύπρος

Οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία που έχουν ήδη κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου για τη νόσο Covid-19 θα γίνονται δεκτοί από την 1η Μαΐου στην Κύπρο χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ ή να μπουν σε καραντίνα.

Βέλγιο

Το Βέλγιο αναμένεται να άρει την απαγόρευση των ταξιδιών αναψυχής στο εξωτερικό μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο η κυβέρνηση εξακολουθεί να συμβουλεύει τους πολίτες να μην κάνουν μη απαραίτητα ταξίδια.

Δανία

Σε σταδιακή άρση της υποχρεωτικής καραντίνας ανάλογα με τον προορισμό θα προχωρήσει η Δανία μεταξύ 21 Απριλίου και τέλους Ιουνίου.

Πολωνία

Η Πολωνία ανοίγει τα σύνορά της για διεθνή ταξίδια και σταδιακά καταργούνται οι εσωτερικοί περιορισμοί.

Σαν Μαρίνο

Το Σαν Μαρίνο είναι ανοιχτό για τουρίστες και ουσιαστικά δεν έχει περιορισμούς εισόδου.

Ισπανία

Μέχρι τις 30 Απριλίου είναι σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου.