Σύνταξη tourismtoday.gr

Η Ευρώπη είναι η πιο δημοφιλής περιοχή για εισερχόμενο τουρισμό παγκοσμίως από 700 εκατομμύρια αφίξεις το 2023, όπως αποκαλύπτουν στοιχεία της Statista.

Ο αριθμός σε διεθνείς τουρίστες στην Γηραιά Ηπειρο αυξήθηκε σημαντικά το 2023 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος σε όλους τους προορισμούς.

Συγκριτικά, υπήρξαν σχεδόν 240 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις τουριστών σε Ασία-Ειρηνικό (APAC), τη δεύτερη πιο επισκέψιμη περιοχή παγκοσμίως από εισερχόμενους ταξιδιώτες, το 2023.
Στην Ευρώπη ανά περιφέρεια, οι νότιες και μεσογειακές χώρες ανέφεραν τα υψηλότερα ποσοστά, τόσο πριν όσο και μετά τον αντίκτυπο του COVID-19.

Συνολικά, η Γαλλία ήταν η χώρα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από εισερχόμενους ταξιδιώτες στην Ευρώπη το 2023.
Πέρυσι, η Γαλλία -η οποία ήταν επίσης στην κορυφή της κατάταξης των χωρών με τον υψηλότερο αριθμό διεθνών αφίξεων τουριστών παγκοσμίως στα 100 εκατομμύρια, το υψηλότερο ποσοστό που καταγράφηκε από τον μέχρι σήμερα προορισμό.
Η Ισπανία, η Ιταλία και η Τουρκία ακολούθησαν στη λίστα το 2023.

Δείκτης Ταξιδιωτικής και Τουριστικής Ανάπτυξης

Η Γαλλία και η Ισπανία, είναι μεταξύ των πιο δημοφιλών ταξιδιωτικών προορισμών στην Ευρώπη όσον αφορά τις εισερχόμενες αφίξεις, ήταν επίσης μεταξύ των κορυφαίων χωρών στον Δείκτη Ταξιδιωτικής και Τουριστικής Ανάπτυξης (TTDI).

Ο TTDI μετρά παράγοντες και πολιτικές που υποστηρίζουν μια βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη των ταξιδιών και του τουρισμού παγκοσμίως.
Το 2023, η Ισπανία κατέλαβε την πρώτη θέση με βαθμολογία TTDI 5.18, ακολουθούμενη από τη Γαλλία και τη Γερμανία.