Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, απονεμήθηκε το βραβείο «Προμηθευτής της Χρονιάς» από την εταιρεία «Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε.», σε μια λαμπρή εκδήλωση στους «Ορίζοντες» του Λυκαβηττού.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η επιβράβευση πολύτιμων συνεργατών, οι οποίοι διακρίθηκαν για την επιχειρηματική στρατηγική και τις εξαιρετικές επιδόσεις τους την προηγούμενη χρονιά.

Οι βραβευθέντες αξιολογήθηκαν με τα παρακάτω κριτήρια:
1. την αύξηση των πωλήσεων στο σύνολο του έτους σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά        
2. τη δημιουργικότητα και την καινοτομία που επέδειξαν
3. το λανσάρισμα νέων, επιτυχημένων προϊόντων
4. τη συνέπεια, ανταπόκριση, ευελιξία και προσαρμοστικότητα τους όσον αφορά στη συνεργασία
5. την ποιότητα των προϊόντων τους και
6. τη δημιουργία και εφαρμογή κατάλληλων προωθητικών ενεργειών.

Φέτος, βραβεύτηκαν o διεθνούς φήμης Οίκος Αρωμάτων & Καλλυντικών Chanel και η ελληνική εταιρεία Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου.

Την περασμένη χρονιά, η Chanel, ένα παγκόσμια αναγνωρίσιμο brand, αύξησε κατά 11,53% τις αφορολόγητες και φορολογημένες πωλήσεις, ξεχωρίζοντας παράλληλα για τον τρόπο προβολής των προϊόντων της.

Η  Καίτη Κουτσολιούτσου, αντιπρόεδρος του ομίλου Folli Follie,παρέδωσε το βραβείο στον Herve Ducros, Area Director της Chanel, δηλώνοντας: «Δεν μπορώ να ξεχάσω και να μην αναφέρω ότι ο κύριος Βελέντζας τιμήθηκε με το βραβείο του Ηγέτη Ποιότητας, για το 2011. Όταν λαμβάνεις ένα τόσο σημαντικό βραβείο, σημαίνει ότι η εταιρεία στην οποία εργάζεσαι δίνει μεγάλη έμφαση στις σχέσεις ποιότητας μεταξύ των υπαλλήλων και των πελατών. Σήμερα, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι διακρίνουμε την ποιότητα αυτή στον τρόπο που τα Hellenic Duty Free Shops λειτουργούν καθημερινά. Θα χρησιμοποιήσω τη φράση της Coco Chanel “Δεν μοιάζω με κανέναν, αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας μου”. Πιστεύω, ότι η εταιρεία Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών δεν είναι σαν καμία άλλη εταιρεία και αυτό εξηγεί την επιτυχία σας».

Ο Νίκος Καλλογιάννης, ο εμπνευστής του Ούζου Πλωμαρίου, ανέδειξε ένα καθαρά τοπικό προϊόν σε ένα brand διεθνούς εμβέλειας και να αναβαθμίσει την κατηγορία του ούζου. Στη διάρκεια της ομιλίας του ευχαρίστησε τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, πρόεδρο του Ομίλου Folli Follie, και τα Hellenic Duty Free Shops για τη διάκριση. Ο κ. Κουτσολιούτσος δήλωσε, «με τον Νίκο μας ενώνει μία φιλία πενήντα χρόνων. Είμαι πολύ χαρούμενος που βραβεύω σήμερα έναν εξαιρετικό φίλο και έναν επιτυχημένο επαγγελματία».

Ο Γιώργος Βελέντζας, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής του Ομίλου Folli Follie, τόνισε ότι,  «οι συνεργάτες – προμηθευτές αποτελούν την κινητήριο δύναμη προκειμένου τα Hellenic Duty Free Shops να προσφέρουν καινοτόμα, ξεχωριστά προϊόντα σε απόλυτα ανταγωνιστικές τιμές. Αυτή η εκδήλωση αποτελεί ένα ευχαριστώ προς τους συνεργάτες μας για τη μακροχρόνια και ουσιαστική συνεργασία τους, καθώς και ένα κάλεσμα για να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την εμπορική πολιτική και τα νέα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας».

Ανδρέας Αλειφέρης