Σαρανταοκτάωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προανήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, δηλώνοντας αποφασισμένη να προχωρήσει σε προάσπιση των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτικών.

Έως τις 15 Μαρτίου, θα έχουν αποσταλεί από την Ομοσπονδία τα εξώδικα στους αρμόδιους φορείς, αλλά και το υπουργείο Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, για την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών, που ζητούν να παραμείνει αυτοτελής ο Οίκος Ναύτου μετά την ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ από τις αρχές Απριλίου, να μην περικοπούν οι συντάξεις του ΝΑΤ και να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2012.

Σημειώνεται ότι στα γραφεία της ΠΝΟ πραγματοποιήθηκε σήμερα κοινή σύσκεψη μελών της διοίκησης της Ομοσπονδίας με εκπροσώπους των εργαζομένων των Συλλόγων Υπαλλήλων ΝΑΤ, του Προσωπικού του Οίκου Ναύτου, των Εργαζομένων της Εστίας Ναυτικών, των Πολιτικών Υπαλλήλων του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΑΕΝ-ΚΕΣΕΝ), των Ενώσεων Συνταξιούχων ΝΑΤ, της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοηγών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας.

Σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκης επισήμανε ότι η συζήτηση για απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτικών, εν όψει και των εορτών του Πάσχα, «βάζει σε ανησυχία όλο τον παραγωγικό κόσμο της χώρας» και απέδωσε τα προβλήματα στην έλλειψη αυτόνομου υπουργείου για τη ναυτιλία.