Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι η επόμενη φάση ανοίγματος σε όλη της Αγγλία θα αφορά τα ξενοδοχεία.

Από τις 17 Μαΐου θα επιτρέπονται διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, ξενώνες και B&B.
Στηρίζοντας τον κλάδο ανοίγουν επίσης τα σχολικά ταξίδια με διανυκτερεύσεις.

Την είδηση υποδέχτηκε με ικανοποίηση η Ενωση Φιλοξενίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHospitality).

“Υπάρχει μια τεράστια αίσθηση ανακούφισης εντός του τομέα, δήλωσε η Κέιτ Νίκολς διευθύνουσα σύμβουλος της UKHospitality.

Ιδίως γιατί οι 6 στους 10 δεν ήταν σε θέση να ανοίξουν και πάλι τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της έλλειψης υπαίθριου χώρου.

Ωστόσο, με σημαντικούς περιορισμούς που ισχύουν, αυτό είναι ένα ψυχολογικό άνοιγμα και όχι ένα οικονομικό.

Η κερδοφορία του τομέα εξακολουθεί να αποτελεί τεράστιο ζήτημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τήρηση του χάρτη πορείας και η άρση όλων των περιορισμών έως τις 21 Ιουνίου είναι απολύτως ζωτικής σημασίας.

Η φιλοξενία, όπως προκύπτει από τους περιορισμούς, εξακολουθεί να είναι σε εύθραυστη κατάσταση. Και η συνεχής κυβερνητική υποστήριξη θα είναι κρίσιμη.”

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση είναι “σε καλό δρόμο” για να ανακοινώσει περαιτέρω χαλάρωση κλειδώματος που θα τεθεί σε ισχύ από τις 21 Ιουνίου.

“Αυτό το ξεκλείδωμα ισοδυναμεί με ένα πολύ σημαντικό βήμα στο δρόμο της επιστροφής στην ομαλότητα δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον.
Και είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε περισσότερο”.