Ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, μετά τη συμφωνία στο Eurogroup για το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

«Η επιτευχθείσα συμφωνία απομακρύνει το ενδεχόμενο της άτακτης χρεωκοπίας και αποκαθιστά σε σημαντικό βαθμό το αναγκαίο κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης προς την χώρα», δήλωσε ο κ. Ανδρεάδης.

Υπογράμμισε πάντως ότι «όλα θα κριθούν από την αποφασιστικότητα με την οποία θα κινηθούμε τις επόμενες εβδομάδες στην εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών, κυρίως από την σοφία και αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού, που παρά τις μεγάλες θυσίες, ενωμένος, πιστεύω ότι θα στηρίξει τη δύσκολη πορεία μετασχηματισμού της οικονομίας της χώρας από -σοβιετικού τύπου- σε σύγχρονη Ευρωπαϊκή».

«Είναι η ώρα εκκίνησης της υγιούς, εξωστρεφούς ανάπτυξης, η ώρα της νέας Ελλάδας, με τον τουρισμό πρωταγωνιστή σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.