Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το μεγάλο πρόβλημα της κακής φήμης της περιοχής και οι πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης του, απασχόλησαν την συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα με την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Ως ο μοναδικός τρόπος άμεσης λύσης του προβλήματος, ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη η δημιουργία μια διαφημιστικής καμπάνιας σε ραδιόφωνο και τηλεόραση.

Ο κ. Γιώργος Ζαφείρης εκπροσωπώντας την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, καθώς και τις ενώσεις Λάρισας, Τρικάλων, Λίμνης Πλαστήρα, καθώς και το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων Λάρισας, το Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Μαγνησίας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και το Σύλλογο Εστίασης Μαγνησίας, έδωσε όλα τα στοιχεία.

Εξήγησε το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει σε όλες τις περιοχές με τη μείωση των κρατήσεων και των εσόδων μέχρι σήμερα από μια τουριστική περίοδο, η οποία ξεκίνησε καθυστερημένα, αλλά και την πορεία των προ-κρατήσεων, η οποία είναι μειωμένη σε μεγάλο ποσοστό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης, «στο πλαίσιο της συνάντησης, εξηγήθηκε σε όλους τους τόνους ότι οι επιχειρήσεις της Μαγνησίας και γενικότερα της Θεσσαλίας βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, έχοντας αντιμετωπίσει μια οικονομική κρίση πολλών ετών, την κρίση του Covid και τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημύρες που ακολούθησαν.

Κάναμε σαφές στον Περιφερειάρχη ότι οι επιχειρήσεις της Μαγνησίας και γενικότερα της Θεσσαλίας δεν έχουν λάβει ακόμη καμία οικονομική βοήθεια για την απώλεια των εσόδων τους, ότι ξεκίνησαν τα προγράμματα «Thessaly pass» και ο «Κοινωνικός Τουρισμός» (αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας που έγινε αποδεκτό για 12 διανυκτερεύσεις για πρώτη φορά στη Θεσσαλία με μη συμμετοχή των δικαιούχων) αλλά ότι αυτά τα μέτρα δεν θα είναι αποτελεσματικά λόγω του διάχυτου φόβου».

Επισημαίνουν επίσης πώς άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Κουρέτα για την προβολή των καθαρών υδάτων στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία, αλλά «αυτό δεν αρκεί προκειμένου να αντιστραφεί το κλίμα».

Ορίστηκε νέο ραντεβού με τη σύμβουλο του Περιφερειάρχη σε θέματα τουρισμού, κ. Μάγια Τσόκλη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το φλέγον αυτό ζήτημα.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα τη ενίσχυσης των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδος στη Ν. Αγχίαλο, «ενέργειες που πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα προκειμένου να προλάβουμε την επόμενη χρονιά», όπως τονίζουν οι ξενοδόχοι.