Σύνταξη: tourismtoday.gr

Πάνω από 10.000 οργανωμένοι Ρώσοι τουρίστες θα επισκεφθούν την Κύπρο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, όπως αποκαλύπτει η Attica Holidays.

Το νησί της ανατολικής Μεσογείου θα υποδεχτεί 8.500 πελάτες Ρώσων τουριστικών πρακτόρων φέτος.
Από αυτούς, το 70% θα είναι από το Russian Express, που αγόρασε φέτος καθυστερημένες θέσεις στις πτήσεις ανταπόκρισης Μόσχα-Κουβέιτ-Λάρνακα της Jazeera Airways.

Οι υπόλοιπες επισκέπτες από την Ρωσία θα είναι ανεξάρτητοι ταξιδιώτες, και ιδιοκτήτες ακινήτων.

Αναντικατάστατες οι δαπάνες των Ρώσων τουριστών στην Κύπρο

Σύμφωνα με την Attica Holidays οι δαπάνες των Ρώσων στις περιοχές του νησιού, στις εκδρομές τους σε οινοποιεία αλλά και σε μοναστήρια «δεν έχουν ακόμη αντικατασταθεί από καμία αγορά».
Επίσης, με την αποχώρηση τους, μειώθηκε σημαντικά και ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται τα ορθόδοξα μοναστήρια στην Κύπρο.

Πάνω από 62.000 Ρώσοι επισκέφτηκαν την Κύπρο το 2023

Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν ότι τους πρώτους 11 μήνες του 2023, την Κύπρο επισκέφθηκαν 61.796 τσξιδιώτες από τη Ρωσία, για διακοπές.

Πρόκειται για ένα σημαντικό αριθμό, εν μέσω κυρώσεων που επιβλήθηκαν από χώρες της ΕΕ, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

 

Τουρίστες από νέες αγορές

Η Κύπρος επιχειρεί να προσελκύσει νέες αγορές, μετά τη μείωση του αριθμού των οργανωμένων Ρώσων τουριστών. Φέτος, το νησί θα φιλοξενήσει τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών από:

  • Πολωνία
  • Τσεχία
  • Αρμενία
  • Ισραήλ
  • Νορβηγία
  • Σουηδία
  • Δανία

Όπως υπογραμμίζει η Attica Holidays «οι Ευρωπαίοι προτιμούν πακέτα all-inclusive στην Κύπρο, σπάνια φεύγουν από τα ξενοδοχεία τους, ελάχιστοι πηγαίνουν εκδρομές, ενώ αγοράζουν λίγα αναμνηστικά και τοπικά προϊόντα.

Μερικοί τουρίστες πετούν στην Κύπρο με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, κυρίως μόνο με χειραποσκευές».