Οι ηγέτες του εκθεσιακού κλάδου της Κεντρικής Ευρώπης στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης

Τη Θεσσαλονίκη και το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της επέλεξε η Ένωση Εκθέσεων Κεντρικής Ευρώπης (CEFA) για να πραγματοποιήσει την ετήσια γενική της συνέλευση, κατά την 21η Ιουνίου του 2024.

Η σημαντική αυτή εκδήλωση, την οποία θα φιλοξενήσει η ΔΕΘ-HELEXPO, θα συγκεντρώσει στη Θεσσαλονίκη ηγέτες και σημαντικούς «παίκτες» του εκθεσιακού κλάδου, οι οποίοι θα συζητήσουν θέματα που απασχολούν και επηρεάζουν την εκθεσιακή βιομηχανία.

Η παρουσία των μελών της CEFA θα εκκινήσει με ένα επίσημο δείπνο καλωσορίσματος το βράδυ της 20ης Ιουνίου, ενώ θα ακολουθήσει μια πλήρης ημέρα συνεδριάσεων την 21η Ιουνίου.

Η ατζέντα της γενικής συνέλευσης είναι πλούσια. Περιλαμβάνει ενημέρωση για τις δραστηριότητες της CEFA, με αναφορά στις βασικές της πρωτοβουλίες, τα επιτεύγματα και τα μελλοντικά της σχέδια, εκλογή του νέου προέδρου της, δημοσιονομική ανασκόπηση με εξέταση του προϋπολογισμού του περασμένου έτους και επισκόπηση του επικείμενου προϋπολογισμού για τη διασφάλιση δημοσιονομικής διαφάνειας και λογοδοσίας, αλλά και συζήτηση με στόχο την προώθηση της συνεργασίας και την επέκταση του δικτύου της.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης θα παρουσιαστεί έκθεση αγοράς της CEFA με ζωτικής σημασίας δεδομένα που θα αξιοποιηθούν για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων και την προσαρμογή στις αλλαγές της αγοράς, ενώ θα τεθεί επί τάπητος ο στρατηγικός σχεδιασμός της Ένωσης και η μελλοντική κατεύθυνσή της μέσω ανοιχτού διαλόγου.

Τέλος, θα συζητηθούν οι υπεύθυνες και βιώσιμες πρακτικές στον εκθεσιακό κλάδο με επίκεντρο τα ESG κριτήρια.

Η απόφαση για την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης της CEFA στη Θεσσαλονίκη ήταν ομόφωνη και ελήφθη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης γενικής συνέλευσής της στο Νόβι Σαντ. Το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχει φιλοξενήσει τη γενική συνέλευση της CEFA άλλη μία φορά, τον Ιούνιο του 2016.

Η επιλογή αυτή υπογραμμίζει το ειδικό βάρος της ΔΕΘ-HELEXPO, αλλά και τον διεθνώς αναγνωρισμένο εκθεσιακό χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης, ενώ αποτελεί συνέχεια της έντονης δράσης της εταιρείας για τη διεθνή της δικτύωση.

Η CEFA, στην οποία η ΔΕΘ-Helexpo συμμετέχει ως μέλος από το 2013, είναι ένα σημαντικό δίκτυο οργανωτών εκθέσεων στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1995 με σκοπό να αναδείξει την περιοχή σε ισχυρή πύλη εκθέσεων διεθνούς εμβέλειας, που θα υπερβαίνει τα φυσικά σύνορα των μελών της.

Η αποστολή της CEFA είναι να βοηθά τα μέλη της να προσφέρουν στις επιχειρήσεις υψηλής ποιότητας διεξόδους στις αναπτυσσόμενες αγορές της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.