Ως κόσμημα για την ελληνική ναυτιλία αλλά και για τον ευρύτερο χώρο του Πειραιά, χαρακτήρισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης το Πλωτό Μουσείο “Hellas Liberty”, τη συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία του οποίου ανέθεσε, σήμερα, το Υπουργείο στο Σωματείο “Όμιλος Φίλων Liberty”.

Η σχετική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Σωματείου υπογράφηκε το πρωί στα γραφεία του Υπουργείου.

Ο κ. Στυλιανίδης, εξήρε την πρωτοβουλία και τις απαραίτητες ενέργειες του κ. Σπύρου Πολέμη και του αείμνηστου Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, ώστε να παραχωρηθεί το τότε επονομαζόμενο πλοίο SteamShip “ARTHUR HUDELL” (τύπου Liberty) και νυν “Hellas Liberty”, στην Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας και να μετατραπεί σε Μουσείο της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο και είναι επισκέψιμο, από το 2010, στο λιμάνι του Πειραιά. Επίσης, επισήμανε τη συμβολή του αείμνηστου Καπετάν Βαγγέλη Κούζιλου, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος στο Σωματείο “Όμιλος Φίλων Liberty”, διατηρώντας άριστη συνεργασία με το Υπουργείο.

Με την υπογραφή της σύμβασης ενισχύεται και θεσμοθετείται, επίσημα και σε στέρεη πλέον βάση, η επί σειρά ετών διαχρονική και αγαστή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Σωματείου “Όμιλος Φίλων Liberty”.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου μας και του Σωματείου “Όμιλος Φίλων Liberty” θα παραμείνει στενή και στο γνωστό της άριστο επίπεδο. Τόσο εγώ προσωπικά, όλοι οι συνεργάτες μου, αλλά και οι υπηρεσίες του Υπουργείου, θα είμαστε αρωγοί σε οτιδήποτε χρειαστείτε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Υπουργός.

Παρόντες στην υπογραφή ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Πρόεδρος του Σωματείου “Όμιλος Φίλων Liberty” Γιώργος Τσαβλίρης, η Αντιπρόεδρος Άννα Πολέμη και άλλα μέλη του Σωματείου.