Γεύμα προς τιμήν της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη παρέθεσε ο Πρέσβης της Ιαπωνίας κ. Ίτο στην Πρεσβευτική Κατοικία, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη συμβολή της στην επιτυχία της επίσκεψης της Πριγκίπισσας Κάκο στη χώρα μας.

Η επίσκεψη της Πριγκίπισσας της Ιαπωνίας έγινε με την ευκαιρία της 125ης επετείου από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών και στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024, καθώς και ενόψει της προετοιμασίας της επίσκεψης της κας Κεφαλογιάννη στην Ιαπωνία στα τέλη του προσεχούς Σεπτέμβριου.

Ο κ. Ito ευχαρίστησε την κα Όλγα Κεφαλογιάννη για τη θερμή φιλοξενία που παρέσχε η ελληνική πλευρά στην Πριγκίπισσα και ειδικότερα για τη γενναιόδωρη συμβολή της Υπουργού στην Αθήνα και στην Κέρκυρα, που είχε ως αποτέλεσμα η Πριγκίπισσα να μείνει γοητευμένη από τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό.

Στο γεύμα συζητήθηκαν οι οργανωτικές λεπτομέρειες της επικείμενης επισκέψεως της κας Όλγας Κεφαλογιάννη στην Ιαπωνία, επ’ ευκαιρία της σημαντικής διεθνούς εκθέσεως για τον τουρισμό που διοργανώνεται στο τέλος του προσεχούς Σεπτεμβρίου στο Τόκυο και στην οποία η χώρα μας θα έχει σημαντική παρουσία, στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Υπουργού Τουρισμού στην Ιαπωνία, προγραμματίζονται εκδηλώσεις για την προώθηση του τουρισμού και δη της πολιτιστικής διάστασής του, η οποία ασκεί ιδιαίτερη έλξη στους ιάπωνες επισκέπτες. Ειδικότερα προγραμματίζεται η παρουσίαση στο Τόκυο της φωτογραφικής έκθεσης του διάσημου φιλέλληνα αμερικανού φωτογράφου Robert McCabe, με θέμα την Ελλάδα της δεκαετίας 1950-1960, την οποία επισκέφθηκε η Πριγκίπισσα Κάκο, στο Μουσείο της Ακρόπολης, κατά την παραμονή της στη χώρα μας, καθώς και η παρουσίαση της επετειακής έκδοσης του εμβληματικού ταξιδιωτικού λογοτεχνικού έργου του Καζαντζάκη «Ταξιδεύοντας στην Ιαπωνία», στην ιαπωνική γλώσσα, η οποία έγινε με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.