Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τους κορυφαίους προορισμούς σε κρατήσεις για τους Αμερικανούς το πρώτο 6μηνο του 2024, αποκαλύπτουν ταξιδιωτικοί σύμβουλοι από τις ΗΠΑ.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν πως η ζήτηση για ταξίδια σε Ελλάδα, βρίσκεται στα ύψη. Η  Ευρώπη είναι η πρώτη σε πωλήσεις και φέτος, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται και άλλες περιοχές, όπως η Ιαπωνία, η Αφρική και η Αλάσκα.

«Συνεχίζεται η πολύ υψηλή ζήτηση για την Ευρώπη, συγκεκριμένα την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, δήλωσε η JoAnne Weeks, διευθύντρια της Acendas Travel.

Η ευρωπαϊκή μας δραστηριότητα κρουαζιέρας –τόσο στον ωκεανό όσο και στο ποτάμι– και οι περιηγήσεις με συνοδό συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά τα τελευταία χρόνια».

Στην Bucketlist Travel Consulting -θυγατρική της Travel Experts- αυξάνονται οι κρατήσεις αυτό το καλοκαίρι, σε προορισμούς όπως το Άμστερνταμ, η Νορβηγία, η Αθήνα, η Κωνσταντινούπολη και η Πράγα.

Ο Kim Goldstein, πρόεδρος της Journeys Inc., δήλωσε ότι η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι οι κορυφαίοι υποψήφιοι για ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ φέτος λόγω «του μείγματος πανέμορφων τοπίων, ιστορικών τοποθεσιών και ζωντανής κουλτούρας».
Η κουζίνα, οι εκπληκτικές παραλίες και οι βολικές ταξιδιωτικές επιλογές κάνουν τις δύο χώρες ιδιαίτερα ελκυστικές για τους Αμερικανούς τουρίστες.

Η γοητεία της Ασίας ήταν πολύ ισχυρή, ειδικά η Ιαπωνία. Το μείγμα παράδοσης και ποπ κουλτούρας έχει τραβήξει πραγματικά τα βλέμματα πολλών έμπειρων ταξιδιωτών. Είναι ένας από εκείνους τους προορισμούς όπου μπορείτε να «τα αποκτήσετε όλα» και ταυτόχρονα είναι ασφαλής.