Το καλοκαίρι έφτασε και το 53ο Φεστιβάλ Ολύμπου ετοιμάζεται να μας υποδεχθεί με μια ποικιλία από εκδηλώσεις που θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο της μουσικής, του θεάτρου και της τέχνης.

Το Φεστιβάλ, που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου , συνδιοργανωτές είναι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Προβολής (ΠΟΤΑΠ) και γίνεται με την υποστήριξη των Δήμων Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου, Πύδνας-Κολινδρού και του Επιμελητηρίου Πιερίας, θα ξεκινήσει στις 3 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 14 Σεπτεμβρίου, φιλοξενώντας πάνω από 40 πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το Φεστιβάλ Ολύμπου έχει μια μακρά ιστορία που ξεπερνάει τις πέντε δεκαετίες, προσφέροντας στους επισκέπτες του ανεπανάληπτες εμπειρίες. Φέτος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχαία δράματα, έργα του Σαίξπηρ και συναυλίες από σύγχρονους καλλιτέχνες.

Το αρχαίο θέατρο του Δίου, ένας χώρος γεμάτος ιστορία και μαγεία, θα γεμίσει με ήχους και εικόνες που θα ζωντανέψουν τις νύχτες του καλοκαιριού.

Μια από τις φετινές καινοτομίες του Φεστιβάλ είναι η αφιέρωση ειδικών εκδηλώσεων και παραστάσεων στη Σερβία, την τιμώμενη χώρα της 53ης διοργάνωσης. Η επιλογή αυτή υπογραμμίζει τη διεθνή διάσταση του Φεστιβάλ και τη σημασία του ως πλατφόρμα πολιτιστικής ανταλλαγής και συνεργασίας.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι πλούσιο και ποικίλο, καλύπτοντας κάθε γούστο και προτίμηση. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν συναυλίες από καταξιωμένους καλλιτέχνες, θεατρικές παραστάσεις αρχαίων έργων και σύγχρονων δραμάτων, καθώς και ειδικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην τιμώμενη χώρα. Από την έναρξη του Φεστιβάλ με τη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης έως τις θεατρικές παραστάσεις όπως ο «Ηρακλής Μαινόμενος» του Ευριπίδη και το «Άμλετ» του Σαίξπηρ, οι εκδηλώσεις υπόσχονται να μαγέψουν το κοινό.

Την Κυριακή 30 Ιουνίου, έγινε η παρουσίαση του Φεστιβάλ σε ομάδα δημοσιογράφων που παρευρέθηκε στην Πιερία. Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που θα περιλαμβάνει το φεστιβάλ, οι οποίες αναμένεται να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Ο Προέδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, δήλωσε σχετικά:

”Οι πολιτιστικές δράσεις αναμφίβολα συνδράμουν και στην τουριστική ανάπτυξη όπου παράγονται και αναδεικνύονται. Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου διαχρονικά συνέβαλε στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας μέσω των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου. Τελευταία με την συμβολή, υποστήριξη και παρουσία της προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού της Άντζελας Γκερέκου αλλά και μέσω των πρωτοβουλιών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του ιδιαίτερα παραγωγικού Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, ο τόπος μας καταξιώνεται ολοένα και περισσότερο στην τουριστική αγορά, όπου σε αυτές τις δραστηριότητες καθοριστικό ρόλο έχουν οι πολιτισμικές δημιουργίες. Ενημερώσαμε την κ. Γκερέκου και τους συνοδεύοντες δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ, στο αρχαίο αρχαίο θέατρο Δίου, το φετινό πρόγραμμα του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου αλλά και τις γενικότερες πρωτοβουλίες μας ως Οργανισμός. Τα εύσημα τους αποτελούν την καλύτερη δικαίωση των επιλογών μας”.

Η πρόεδρος του ΕOT, Άντζελα Γκερέκου, με δήλωσή της, ανέφερε την αξία του Φεστιβάλ Ολύμπου και τον ρόλο του ως φορέα πολιτισμού και ανάπτυξης για την περιοχή. “Πενήντα τρία χρόνια, το Φεστιβάλ Ολύμπου παράγει, συνδέει ανθρώπους, χώρες, έργα πολιτισμού, θέατρο, μουσική, εικαστικά δίπλα σε αρχαιολογικούς χώρους του Δίου, δίπλα στα μουσεία μας. Το φεστιβάλ είναι ένα τεράστιο όχημα που μπορεί να ταξιδέψει τον τόπο παντού”, ανέφερε.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, τόνισε χαρακτηριστικά:

“Το Φεστιβάλ Ολύμπου αποτελεί για την Πιερία, τον μεγάλο πρεσβευτή προβολής της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας. Στηρίζουμε δυναμικά και έμπρακτα το Φεστιβάλ Ολύμπου και με υπερηφάνεια γινόμαστε κοινωνοί του αξιοθαύμαστου πολιτιστικού μας κεφαλαίου, που αναμφισβήτητα συμβάλλει στην πολιτιστική, καλλιτεχνική, και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας και συγχρόνως στην προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας. Ευχόμαστε στον κορυφαίο αυτό θεσμό καλό ξεκίνημα και το φετινό καλοκαίρι”.

Το 53ο Φεστιβάλ Ολύμπου καλεί όλους τους φίλους του πολιτισμού να συμμετάσχουν και να απολαύσουν τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 14 διαφορετικούς χώρους, με 31 θεματικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν θέατρο, μουσική, χορό, εκπαίδευση, ομιλίες και εκθέσεις.

Το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι ένας σημαντικότατος πυρήνας πολιτισμού που συνδέει ανθρώπους και χώρες, δημιουργώντας γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό.