Το Forbes έχει ήδη συμπεριλάβει το Πακιστάν στην εκλεκτή λίστα των καλύτερων "under the radar" τοποθεσιών που πρέπει κανείς να επισκεφτεί το 2020

Στη συγκρότηση Εθνικής Επιτροπής Συντονισμού για τον Τουρισμό, με άμεση ισχύ, προέβη ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Imran Khan, με στόχο την ταχύτερη δυνατή τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μετά το “ισοπεδωτικό” αποτύπωμα της πανδημίας στην οικονομία της χώρας.

Η επιτροπή θα επιβλέπει και θα επανεξετάζει την εφαρμογή της εθνικής στρατηγικής και την ολοκλήρωση των επαρχιακών και περιφερειακών πολιτικών, αναλαμβάνοντας τον συντονισμό μεταξύ των επαρχιών, των διυπουργικών, των διατμηματικών και των διυπηρεσιακών φορέων για την επίλυση θεμάτων εφαρμογής του σχεδίου.

Η γεωγραφική χαρτογράφηση και το προφίλ όλων των τουριστικών σημείων και των τουριστικών επιχειρήσεων και προϊόντων θα εμπίπτουν επίσης στο πεδίο εφαρμογής. Η επιτροπή θα εντοπίζει τα εμπόδια στην τουριστική ανάπτυξη, διαμορφώνοντας  τις απαραίτητες συστάσεις για την απομάκρυνσή τους για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος στον τουριστικό τομέα.

Επίσης, η επιτροπή έχει επιφορτιστεί με την ευθύνη προώθησης επενδύσεων μέσω ΣΔΙΤ και  μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προτείνοντας επίσης μέτρα για την προώθηση της επίσημης κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού που ασχολείται με την τουριστική βιομηχανία.