Το Mitsubishi i MiEV κατατάχθηκε στην κορυφή της 14ης ετήσιας λίστας των «Πιο Πράσινων Οχημάτων» του Αμερικανικού Συμβουλίου Ενεργειακά Αποδοτικής Οικονομίας (ACEEE), μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής κατάταξης για μοντέλα παραγωγής, στη Β. Αμερική.

Το  Mitsubishi i MiEV συγκέντρωσε 58 μονάδες στο σύστημα κατάταξης του ACEEE, πετυχαίνοντας το υψηλότερο ‘πράσινο σκορ’ που έχει καταγραφεί ποτέ από το 1998 που ξεκίνησε ο θεσμός. 

«Λαμβάνοντας υπόψη ακόμα και τους ρύπους που παράγονται από τον ηλεκτρισμό για τη λειτουργία του, το Mitsubishi i MiEV παραμένει ανώτερο από άλλα οχήματα της αγοράς» δήλωσε ο Επικεφαλής Αναλυτής Οχημάτων το ACEEE, Shruti Vaidyanathan.

Tο ACEEE -ξεκινώντας από φέτος- έκανε πολλές αλλαγές στη μέθοδο αξιολόγησης των οχημάτων, προκειμένου να υπολογίζονται με μεγαλύτερη ακρίβεια οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους.

«Η κατάκτηση μιας θέσης στη λίστα των ‘Πιο Πράσινων’ αποδεικνύεται πραγματική πρόκληση για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων λόγω της πληθώρας τεχνολογιών που κυκλοφορούν στην αγορά και της διάδοσης πολύ αποδοτικών συμβατικών οχημάτων. Απλά και μόνο η χρήση σύγχρονων τεχνολογιών δεν εγγυάται μία θέση στην κορυφή» δήλωσε ο Vaidyanathan.

Οι λίστες με τα «Πιο Πράσινα Αυτοκίνητα» και τις «Πιο Πράσινες Επιλογές» εμφανίζονται στο Green Book® Online του ACEEE. Στην Πράσινη Λίστα μπαίνουν μόνο τα δώδεκα αυτοκίνητα με την υψηλότερη κατάταξη σύμφωνα με το ACEEE. 

Το Mitsubishi i MiEV είναι το πιο προσιτό ηλεκτρικό όχημα (EV) μαζικής παραγωγής που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, το πρώτο μιας νέας σειράς προηγμένων οχημάτων παραγωγής εναλλακτικών καυσίμων, που η MMC σχεδιάζει να λανσάρει στην παγκόσμια αγορά τα επόμενα χρόνια.