Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), το οποίο εκπροσωπεί τον παγκόσμιο ιδιωτικό τομέα Ταξίδια και Τουρισμός, ανακοινώνει την αποχώρηση της Γκλόρια Γκεβάρα μετά από τέσσερα χρόνια ηγετική θέση στον παγκόσμιο τουριστικό φορέα.

Ο πρώην γραμματέας τουρισμού του Μεξικού,  προσχώρησε στο WTTC τον Αύγουστο του 2017, οδήγησε το WTTC και τα μέλη του σε μια ατζέντα μετασχηματισμού τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής επίδρασης του τομέα από την πανδημία COVID-19.

Η Γκεβάρα ήταν η ισχυρή φωνή στην καθοδήγηση του παγκόσμιου τομέα μέσω της πιο δύσκολης χρονιάς στην ιστορία και βοήθησε να ενώσει τον τομέα και να καθορίσει το δρόμο για την ανάκαμψη.

Το WTTC είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το διορισμό του μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της International Airlines Group (IAG), Julia Simpson, ως Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της, από τις 15 Αυγούστου.

Η Simpson φέρνει εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα Ταξίδια & Τουρισμός, έχοντας υπηρετήσει στα διοικητικά συμβούλια της British Airways, της Iberia και πιο πρόσφατα ως Αρχηγός Προσωπικού στο International Airlines Group. Εργάστηκε προηγουμένως σε ανώτερα επίπεδα στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένης της συμβούλου του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Carnival Corporation, Άρνολντ Ντόναλντ, ο οποίος πρόσφατα διορίστηκε Πρόεδρος του WTTC, αποτίει φόρο τιμής στη Γκλόρια Γκεβάρα και καλωσόρισε την Τζούλια Σίμπσον στο νέο της ρόλο.

Ο Ντόναλντ είπε: «Θα ήθελα πρώτα να ευχαριστήσω τη Γκλόρια για την αφοσίωση και τη δέσμευσή της στο WTTC, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Οι συνεισφορές της ήταν ανυπολόγιστες, από τη συμβολή στην ένωση του τομέα καθώς διαχειρίζεται και ανακάμπτει από την πανδημία, έως την παροχή μιας σαφούς φωνής και κατεύθυνσης για την ασφαλή επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών. Και εγώ και ολόκληρη η εκτελεστική επιτροπή είμαστε ευγνώμονες για τη συνεχή βοήθεια της Gloria σε αυτήν τη μετάβαση και την υποστήριξή της στο WTTC.

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω την Julia Simpson, έναν εξαιρετικό ηγέτη με εμπειρία τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στην κυβέρνηση, για να βοηθήσει στην καθοδήγηση του WTTC σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία του τομέα. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την Julia στο ρόλο μου ως πρόεδρος , να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις πολλές επιτυχημένες πρωτοβουλίες του WTTC. ”