Έναν νέο είδος διαμεσολαβημένης  εκπαίδευσης εισάγει το Coventry University σε συνεργασία με την εταιρεία Ericsson, σε σύμπνοια με το «mobile» πνεύμα της εποχής.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου θα μπορούν πλέον, να παρακολουθούν live διαλέξεις και να αλληλεπιδρούν με τους καθηγητές μέσω smartphones και tablets.

Αυτή είναι μια υπηρεσία cloud η οποία βασίζεται σε IMS αρχιτεκτονική: το IP Multimedia Subsystem, ένα πρότυπο της βιομηχανίας για τα πολυμέσα επικοινωνίας, και την υπηρεσία επικοινωνίας  In-Game από την Ericsson, η οποία παρέχει μια εμπλουτισμένη «φωνητική» εμπειρία για τους χρήστες.
Βάσει της In-Game λύσης στο IMS χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της Ericsson, οι υπηρεσίες μπορούν να κλιμακωθούν για ένα ενδεχομένως απεριόριστο αριθμό χρηστών, με διαθεσιμότητα και ασφάλεια επιπέδου τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Ο Tim Luft, Διευθυντής του Serious Games Institute, δήλωσε: «Θέλαμε να συνεργαστούμε με την Ericsson για να μετατρέψουμε την τρέχουσα γκάμα των εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα σε μία διαδραστική εμπειρία για τους χιλιάδες μαθητές μας οι οποίοι φοιτούν χρησιμοποιώντας κατά βάση τα κινητά τους τηλέφωνα. Θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό και ελπίζουμε πως η τεχνογνωσία που παρέχει το Coventry University και η Ericsson θα συμβάλει στη βελτίωση της εμπειρίας των μαθητών μας, επιτρέποντάς τους να επικοινωνούν με ποικίλους τρόπους, ίσως και με το να ακούνε μια ζωντανή ομιλία μέσα από ένα smartphone ή να μοιράζονται τις σημειώσεις των μαθημάτων με τον εκάστοτε καθηγητή τους».

Κώστας Μπιλιάνης