Σύνταξη: tourismtoday.gr

«Η επανέναρξη στα διεθνή ταξίδια θα καθυστερήσει έως ότου οι άλλες χώρες συντονιστούν με το πρόγραμμα εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου».
Αυτό δήλωσε στο Sky News, ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Η κυβέρνηση πρέπει να είναι «προσεκτική», επανέλαβε. Οι διακοπές στο εξωτερικό κρύβουν τον κίνδυνο εισαγωγής περισσότερων κρουσμάτων του ινδικού στελέχους Covid-19.

Ο υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση ήταν κοντά στην τοποθέτηση περισσότερων χωρών στον πράσινο κατάλογο. Κάτι που θα επέτρεπε στους Βρετανούς να ταξιδεύουν στο εξωτερικό χωρίς καραντίνα στην επιστροφή τους.

Όπως υπογράμμισε η κυβέρνηση «θα περιμένει τις άλλες χώρες να ακολουθήσουν το πρόγραμμα εμβολιασμού της, προτού επεκταθεί ο κατάλογος».

Τα τρία τέταρτα των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου και περίπου το 60% του πληθυσμού έχουν λάβει μία δόση εμβολίου σε σύγκριση με περίπου το 40% του πληθυσμού πολλών ευρωπαϊκών χωρών. Όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα.

Ανήσυχοι οι Βρετανοί επαγγελματίες του τουρισμού

Σύμφωνα με τους Times που επικαλούνται πηγές της ταξιδιωτικής βιομηχανίας στον κλάδο υπάρχει ανησυχία.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού φοβούνται ότι οι περαιτέρω αλλαγές στην λίστα για τις αποδράσεις στο εξωτερικό θα καθυστερήσουν ίσως έως τα τέλη Ιουλίου.

Υπάρχουν ήδη αμφιβολίες ότι το τέλος των περιορισμών Covid που λήγει στις 21 Ιουνίου θα καθυστερήσει δύο εβδομάδες, λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής του ινδικού στελέχους Covid-19.