Εκπρόσωποι από τους κλάδους Τροφίμων, Εστίασης και Τουρισμού ενημερώθηκαν σε ημερίδα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης για την στήριξη-ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, των Κρητικών προϊόντων μέσω των σημάτων «Κρήτη», «Κρητική Κουζίνα» και «Κρητικό Μπακάλικο», που πραγματοποιήθηκε στην Ιεράπετρα.

Στην ημερίδα οι εμπλεκόμενοι φορείς, ενημερώθηκαν παράλληλα για το εγκεκριμένο τριετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης «The European Food Masters – Taste the Authentic» (προωθητικό πρόγραμμα προβολής και ανάδειξης των τοπικών ποιοτικών προϊόντων του νησιού στην εσωτερική αγορά και στην αγορά της Γερμανίας).

Όπως αναφέρθηκε μέχρι σήμερα έχουν ήδη σημανθεί 600 προϊόντα με το σήμα «κρήτη», 38 χώροι μαζικής εστίασης με το σήμα «κρητική κουζίνα και 5 «κρητικά μπακάλικα» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια των ομιλιών μόνο με τη συνεργασία και την οργάνωση, τα προϊόντα του νησιού, θα αποκτήσουν τη θέση και την αγοραστική δύναμη που τους αξίζει, επιτυγχάνοντας παράλληλα τη διασύνδεση των δύο πυλώνων της οικονομίας, του πρωτογενή με τον τουριστικό κλάδο, με σκοπό την καθιέρωση της Κρήτης ως γαστρονομικό προορισμό.

Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι μέλη της διοίκησης της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Νίκος Δασκαλάκης και Σταύρος Τζεδάκης, ο Αντιδήμαρχος Σητείας Νίκος Λατζανάκης, το στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης αρμόδιο για θέματα Πρωτογενή Τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κρήτης Ζαχαρίας Σωμαράς, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι επαγγελματικών-παραγωγικών τάξεων-φορέων.

Η επόμενη προγραμματισμένη ημερίδα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 στις Αρχάνες στο Ηράκλειο.