
Μετά τη μείωση της ζήτησης και τις τεράστιες απώλειες στην τουριστική κίνηση τους τελευταίους μήνες, η ξενοδοχειακή βιομηχανία λαχταρά το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ωστόσο, οι άνθρωποι στη βιομηχανία φιλοξενίας σιγά σιγά συνειδητοποιούν ότι η κλίμακα αυτής της κρίσης είναι τόσο δραστική που το μέλλον του τουρισμού έχει ήδη αλλάξει κατεύθυνση. Για την ξενοδοχειακή βιομηχανία είναι πλέον θέμα να ξεκινήσουμε και να ενσωματώσουμε τις κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις στο επιχειρηματικό μοντέλο.
Τα πρώτα φωτεινά σημάδια εμφανίζονται αργά στην ταξιδιωτική αγορά. Ωστόσο, θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το tourismreview.com
Με το άνοιγμα των αγορών ξενοδοχείων και ταξιδιών, εναπόκειται πλέον στους ξενοδόχους να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κρίσης.
Ο εντοπισμός του παγκοσμιοποιημένου κόσμου
Μια τάση που αναδύεται ήδη είναι ο εντοπισμός ενός παγκοσμιοποιημένου κόσμου. Η ανάκαμψη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας μπορεί να επωφεληθεί από την ανάπτυξη των τοπικών παραγωγών και τα τοπικά δίκτυα.
Στο νέο μέλλον, θα δοκιμαστεί η βιωσιμότητα της επιχειρηματικής σχέσης μεταξύ ιδιοκτήτη, ενοικιαστή, δανειστή και δανειολήπτη, πελάτη και καταναλωτή.
Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, οι χειριστές και οι τράπεζες πρέπει να διασφαλίζουν αξίες και να είναι επιφυλακτικοί για τη βιωσιμότητα των επιχειρηματικών μοντέλων.
Ο κόσμος, όπως τον γνωρίζαμε διαλύεται, τουλάχιστον σε ορισμένες περιοχές. Ταυτόχρονα, ωστόσο, υπάρχουν νέες μακροπρόθεσμες προοπτικές. Εκτός από την οικονομική βοήθεια και τη δίκαιη κατανομή των βαρών, είναι πλέον θέμα ανάπτυξης επιχειρηματικών μοντέλων με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων.