Δωρεάν δράσεις και ξεναγήσεις για μικρούς και μεγάλους διοργανώνει, για μία ακόμη χρονιά, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών (17/05) και της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/05).

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 16 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 19 Μαΐου 2025, και θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, διαδραστικά παιχνίδια, ομαδικές ξεναγήσεις στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, και εργαστήρια STEM.

Αντλώντας έμπνευση από το φετινό μήνυμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) «Μουσεία και κοινωνίες σε διαρκή αλλαγή», οι τετραήμερες δράσεις του Μουσείου έχουν στόχο να δημιουργήσουν νέους, πιο σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας με το κοινό -και ειδικά με τους νέους-, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.

Ειδικότερα, οι μικροί επισκέπτες του μουσείου, ηλικίας από 6 έως 14 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην κατασκευή ρομποτικών οχημάτων και δορυφόρων (Ρομπότ στο διάστημα, Μήνυμα από τον Άρη), σε ομαδικά παιχνίδια επικοινωνίας, ρόλων και storytelling, καθώς και να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Κλήση από τον Ισημερινό». Παράλληλα, το Μουσείο δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ξεναγηθούν στους χώρους του και να γνωρίσουν την ιστορία των τηλεπικοινωνιών.

Με στόχο την έμπρακτη στήριξη οργανισμών που προσφέρουν σημαντικό όφελος στην κοινωνία, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ θα φιλοξενήσει στις δράσεις του παιδιά από τους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς «Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας», «Αμυμώνη» και «Πλοήγηση», δίνοντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία μάθησης, εξερεύνησης και δημιουργικής έκφρασης.

35 χρόνια Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Έχοντας διανύσει πορεία 35 ετών, το Μουσείο συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία και να αφηγείται τη συνεχή εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών, αναδεικνύοντας, παράλληλα, την επιδραστικότητά τους στην κοινωνία. Η επίσκεψη στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αντιληφθεί τη σημασία των τηλεπικοινωνιών, αλλά και να ενημερωθεί για τη συμβολή του Ομίλου ΟΤΕ στην τεχνολογική πρόοδο της χώρας. Οι Συλλογές του Μουσείου, που πλέον περιλαμβάνουν περισσότερα από 37.000 τεκμήρια (αντικείμενα και αρχειακό υλικό) και 70.000 αρχιτεκτονικά σχέδια κτιρίων του ΟΤΕ, αποτυπώνουν την πορεία των τηλεπικοινωνιών, από το παρελθόν μέχρι το σήμερα. Με συνεχή ανανέωση και προσαρμογή στις σύγχρονες ανάγκες, το Μουσείο ενισχύει τον κοινωνικό του ρόλο, δημιουργώντας ανοιχτούς και διαρκείς διαύλους επικοινωνίας με το κοινό.