Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο Οδηγός Michelin έφτασε στις Φιλιππίνες για να αναδείξει τις γαστρονομικές σκηνές σε Μανίλα, Κεμπού καθώς και στις επαρχίες στην Κεντρική και Νότια Λουζόν, συμπεριλαμβανομένων των Παμπάνγκα, Ταγκαϊτάι και Καβίτε.

Με τα 7.641 νησιά και τις διαφορετικές τοπικές κουζίνες η χώρα προσφέρει μια ακμάζουσα γαστρονομία που αγκαλιάζει τόσο την αυθεντική κληρονομιά όσο και τη σύγχρονη καινοτομία.

Από τη Μανίλα και τα περίχωρα -όπου η φιλιππινέζικη κουζίνα ευδοκιμεί με ισχυρή τοπική ταυτότητα- μέχρι το Κεμπού -ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο τουριστικό κέντρο με ακμάζουσα βιομηχανία φιλοξενίας- το γαστρονομικό τοπίο της χώρας συνεχίζει να εξελίσσεται, προσελκύοντας λάτρεις του φαγητού από όλο τον κόσμο.

Ένα ξεχωριστό παράδειγμα της περίφημης κουζίνας των Φιλιππίνων είναι το lechon (ψητό γουρούνι) -που έχει κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση για την τέλεια τραγανή πέτσα του και το γευστικό, τρυφερό κρέας του- ένα πιάτο με υπογραφή και βαθιά ενσωματωμένο στον πολιτισμό των Φιλιππίνων.

Η παρουσία εμβληματικών πιάτων αναδεικνύει περαιτέρω τις Φιλιππίνες ως κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, προσελκύοντας τους λάτρεις του φαγητού που θέλουν να ζήσουν τις τολμηρές γεύσεις και τις πλούσιες παραδόσεις τους.

Αναμένεται ότι η αναγνώριση του Οδηγού Michelin θα αναδείξει περαιτέρω την κουζίνα της νησιωτικής χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας στη διεθνή σκηνή και θα διευρύνει την παγκόσμια εκτίμηση για την ποικιλόμορφη και δυναμική διατροφική κουλτούρα της χώρας.

Ο Michelin αποκάλυψε ότι οι ανεξάρτητοι, ανώνυμοι επιθεωρητές της έχουν εξερευνήσει διεξοδικά αυτές τις περιοχές για να εντοπίσουν τους πιο εξαιρετικούς χώρους εστίασης, ταλαντούχους σεφ και ομάδες που ενσαρκώνουν το πάθος, τη δημιουργικότητα και το σεβασμό για τις τοπικές γαστρονομικές παραδόσεις.

Οπως υπογράμμισε ο Gwendal Poullennec, διεθνής διευθυντής των Michelin Guides, «οι επιθεωρητές μας παρακολουθούν την εξέλιξη της γαστρονομικής σκηνής των Φιλιππίνων με μεγάλο ενθουσιασμό.
Οι βαθιά ριζωμένες γαστρονομικές παραδόσεις της χώρας, σε συνδυασμό με το έντονο άνοιγμα στις παγκόσμιες επιρροές, δημιουργούν μια μοναδικά ποικιλόμορφη γαστρονομική κουλτούρα».

Η άφιξη του Οδηγού Michelin υποστηρίζεται από το υπουργείο Τουρισμού των Φιλιππίνων. Σύμφωνα με την Christina Garcia Frasco, Γραμματέα Τουρισμού η έλευση του Οδηγού Michelin στις Φιλιππίνες «δεν αποτελεί μόνο απόδειξη της γαστρονομικής αριστείας μας, αλλά και ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός για τον τουρισμό των Φιλιππίνων.

Με τη γαστρονομία να αποτελεί πλέον βασικό μέρος των εθνικών μας τουριστικών προτεραιοτήτων. Στις Φιλιππίνες, κάθε πιάτο λέει μια ιστορία και κάθε γεύση είναι μια πρόσκληση για να γνωρίσετε την πλούσια πολιτιστική ταπισερί του έθνους μας».