Σύνταξη: tourismtoday.gr

Την επέκταση της συνεργασίας του με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι και την ομάδα του, ανακοίνωσε ο ξενοδοχειακός Όμιλος Katikies. Ο γνωστός σεφ αναλαμβάνει τη γευστική επιμέλεια όλων των ξενοδοχείων του Ομίλου σε Σαντορίνη και Μύκονο.

«Στα περισσότερα από 35 χρόνια παρουσίας μας θέτουμε πάντα τον επισκέπτη μας και την εμπειρία του μαζί μας στο επίκεντρο της ύπαρξης και της δράσης μας, δήλωσε ο Βασίλειος
Κουμπής, Γενικός Διευθυντής των Katikies Hotels.

Θέλουμε ο κάθε φιλοξενούμενος να φεύγει από εδώ, όχι απλά απόλυτα ικανοποιημένος, αλλά πραγματικά χαρούμενος.

Προκειμένου να το επιτύχουμε αυτό διερωτόμαστε διαρκώς, «Τι θα ήθελα εγώ από τις διακοπές μου σε ένα resort του δικού μας επιπέδου;», και τολμώ να πω πως η κορυφαία γευστική εμπειρία καταλαμβάνει σχεδόν πάντα τις πρώτες θέσεις στις απαντήσεις
μας.

Ως εκ τούτου με μεγάλη χαρά καλωσορίζω τον Έκτορα Μποτρίνι και την ομάδα του στην οικογένειά μας, καθώς είμαι απόλυτα βέβαιος πως το μοναδικό ταλέντο, ο επαγγελματισμός και οι αδιαπραγμάτευτες αξίες τού θα μας βοηθήσουν να προσφέρουμε μία ακόμη υψηλότερη εμπειρία φιλοξενίας στο εκλεκτό κοινό μας».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Όμιλος, το 2021 ο διάσημος σεφ ανέλαβε την εμβληματική Σελήνη, ένα κατά κοινή παραδοχή γαστρονομικό και πολιτιστικό ορόσημο της Σαντορίνης, δίνοντας νέα ζωή στο ιστορικό εστιατόριο αλλά και ταυτόχρονα με απόλυτο σεβασμό στα 37 χρόνια παρακαταθήκης του στον ελληνικό εστιατορικό χώρο.

Αυτή ήταν και η αρχή μίας όμορφης (και βαθιά γευστικής) φιλίας. Σε αυτήν ακριβώς τη βάση, φέτος αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας, αναθέτοντας το σύνολο της γαστρονομικής εμπειρίας των κοσμογυρισμένων επισκεπτών μας στα ταλαντούχα και έμπειρα χέρια του καταξιωμένου Ελληνο-ιταλού σεφ, λανσάροντας μία νέα γευστική φιλοσοφία για το σύνολο των ξενοδοχείων.

Η απόφαση αυτή υλοποιείται μέσα από νέες εστιατορικές αφίξεις, ιδιαίτερα μενού, αξιοποίηση της τοπικής πρώτης ύλης με καινοτόμες μαγειρικές τεχνικές, αλλά και αντισυμβατικό τρόπο σκέψης και δράσης.

«Τόσο εγώ όσο και η ομάδα μου είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που γινόμαστε μέρος της ιστορίας του Ομίλου Katikies, καθώς αισθάνομαι πως η δημιουργική μου φιλοσοφία, την οποία υπηρετώ με απόλυτη προσήλωση σχεδόν ολόκληρη τη ζωή μου, βρίσκεται σε απόλυτη
αρμονία με τα υψηλότατα ποιοτικά στάνταρ του συγκεκριμένου brand, δήλωσε ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ και επιχειρηματίας Έκτορας Μποτρίνι.

Το νησί της Σαντορίνης προσφέρει αμέτρητους κρυμμένους γευστικούς θησαυρούς, τους οποίους και σκοπεύω να αξιοποιήσω στο έπακρο, σχεδιάζοντας μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία για τον επισκέπτη μας και προσφέροντάς του την αληθινή γεύση της Ελλάδας και της Μεσογείου στο πιάτο του».

Αυτή τη στιγμή λοιπόν το πολυβραβευμένο εστιατόριο Botrini’s έχει ήδη βρει το κυκλαδίτικο «σπίτι» του στο ομορφότερο σημείο του εμβληματικού ξενοδοχείου Katikies Santorini, απολαμβάνοντας την πιο συγκλονιστική θέα στην Καλντέρα και προσφέροντας
μία κορυφαία εμπειρία υψηλής γαστρονομίας για απαιτητικούς ουρανίσκους.

Παράλληλα, η Σελήνη θα συνεχίσει να τιμά τα σχεδόν 40 χρόνια συνεχούς ιστορίας της μέσα από το μυσταγωγικό σκηνικό του Katikies Garden, όπου ο σεφ θα προσφέρει ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των ιδιαίτερων τοπικών προϊόντων και των μαγειρικών παραδόσεων του νησιού, πάντα φυσικά μέσα από τη δική του καινοτόμο δημιουργική ματιά.

Το εντυπωσιακό Katikies Kirini, χτισμένο σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Οίας, αποκτά ένα ολοκαίνουριο εστιατόριο.

Το Thirasia, βαφτισμένο φυσικά από το μικρό ηφαιστιογενές νησάκι που απλώνεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη όπως απολαμβάνει το παραμυθένιο ηλιοβασίλεμα, θα έχει μεσογειακό ταπεραμέντο αλλά και σαφείς ιταλικές κατευθύνσεις με έμπνευση από τη δεύτερη πατρίδα του σεφ και τις μαγειρικές παραδόσεις της Τοσκάνης.

Το πανέμορφο Katikies Chromata ανανεώνει το εντυπωσιακό εστιατόριο Chroma με την πανοραμική θέα στο απέραντο γαλάζιο και το φλεγόμενο ουρανό το σούρουπο, στρέφοντάς
το προς την ψαγμένη μεσογειακή κουζίνα, αλλά με ιδιαίτερη έμφαση στο ψάρι και τους θησαυρούς της θάλασσας.

Το πολυτελές Katikies Mykonos φυσικά και δεν θα μπορούσε να μη συμμετέχει στη νέα γαστρονομική εποχή με ιδιαίτερες εκπλήξεις και μοναδικά concept.

Ο ξενοδοχειακός Όμιλος αποκαλύπτει πώς από αυτή τη σεζόν όλα τα ξενοδοχεία του και τα resorts θα μοιράζονται το ίδιο, λαχταριστό signature Katikies πρωινό, αλλά και ένα all-day a la carte μενού με μοναδικά γευστικά στοιχεία, σχεδιασμένο φυσικά από τον ίδιο τον Έκτορα Μποτρίνι και πάντα σε συνάρτηση με τα υψηλά γαστρονομικά στάνταρ του brand.

Ανάμεσα στις συναρπαστικές επιλογές του ολοκαίνουριου signature μενού, οι επισκέπτες θα συναντήσουν και μία απρόσμενη κατηγορία που τιτλοφορείται OMA και όπως είναι σαφές και από το όνομά της, αποτελεί μία ωδή στην απλότητα και την καθαρότητα των γεύσεων, στην εντοπιότητα και την εποχικότητα των πρώτων υλών, στην μικρότερη δυνατή -αλλά κομβική- παρέμβαση από το μαγειρικό χέρι, που θα μετατρέψει τα ολόφρεσκα δώρα της ελληνικής γης και θάλασσας σε μικρές μαγικές στιγμές συμπυκνωμένης απόλαυσης για τον ουρανίσκο.

Ο Master of Wine, Γιάννης Καρακάσης, και η πολύτιμη τέχνη του θα συνεχίσουν να συμπληρώνουν -και να απογειώνουν- το πολυπαραγοντικό νέο γευστικό παζλ Katikies.