Τη δυνατότητα να βρουν δουλειά είχαν οι πρόσφυγες που επισκέφτηκαν στη Θεσσαλονίκη το Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) ΑΠΘ την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024.

Για τρίτη χρονιά διοργανώθηκε από το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα το #JobDay Προσφύγων στη Θεσσαλονίκη, μια δράση που απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας οι οποίοι αναζητούν εργασία σε μια χώρα λίγο ως πολύ άγνωστη σε αυτούς.

Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη και η συμμετοχή για τις εταιρίες ήταν δωρεάν.

Το #JobDay Προσφύγων πραγματοποιήθηκε με βασικό σκοπό τη στήριξη του προσφυγικού πληθυσμού. Παράλληλα, σκοπός ήταν να δοθεί η ευκαιρία στον προσφυγικό πληθυσμό να διεκδικήσει την ένταξή του στο εργασιακό οικοσύστημα.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του #JobDay Προσφύγων ήταν ότι γέννησε στους συμμετέχοντες προσδοκίες για το ξεκίνημα μιας καλύτερης ζωής στη χώρα μας. Αποφασισμένοι να ξεκινήσουν από την αρχή τη ζωή τους, προσήλθαν προετοιμασμένοι στο #JobDay Προσφύγων για να αναζητήσουν εργασία και να βάλουν τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο.

Οι επισκέπτες του #JobDay Προσφύγων δήλωσαν πολύ ευχαριστημένοι που είχαν τη δυνατότητα σε μία μόνο ημέρα να:

· Επισκεφτούν τα περίπτερα των 40 επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους που αναζητούσαν προσωπικό.

· Συμμετάσχουν σε συνεντεύξεις για περισσότερες από 220 θέσεις εργασίας.

· Ανταλλάξουν ιδέες, σκέψεις και γνώσεις για την εύρεση εργασίας στην Ελλάδα.

· Βελτιώσουν το βιογραφικό τους σημείωμα με τη βοήθεια των ειδικών συμβούλων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

· Δεχτούν συμβουλές για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα από τα εξειδικευμένα στελέχη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ / ΙΝΕ – ΓΣΕΕ.

Στον χώρο υπήρχαν διερμηνείς από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) που διευκόλυναν καθοριστικά την επικοινωνία ανάμεσα στους υποψηφίους και στους εκπροσώπους των εταιριών. Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα υποστηρίζει αδιάλειπτα το οικοσύστημα της εργασίας στην Ελλάδα. Προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο κοινό στα #JobDays και τα #JobFestivals που διοργανώνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αφήνοντας χιλιάδες επισκέπτες ικανοποιημένους. Η διοργάνωση του #JobDay Προσφύγων, στο πλαίσιο των δράσεων του skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα «Επί το Έργον», πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή των:

Υποστηρικτής: HELIOS – INTERNATIONAL ORGANIZATION FOR MIGRATION (IOM) Παράλληλες δράσεις: HELIOS – INTERNATIONAL ORGANIZATION FOR MIGRATION (IOM), ΙΝΕ – ΓΣΕΕ

Χορηγοί επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, E-DAILY, E-RADIO, VORIA.GR, READER, THAT’S LIFE, KARFITSA, STARTUP.GR, BUSINESS NEWS.GR, TOURISM TODAY.GR, SIGMA MEDIA GROUP, PINK.GR, CSRNEWS.GR, I ΠΟΡΤΑ, MONEY VIEW, CULPA NEWS, EXPOS GREECE, STENT WEB TV, STENTORAS.GR, SETTLE.GR