Περιβαλλοντικό “πράσινο φως” έλαβαν επενδύσεις σε δύο ξενοδοχεία στην Κρήτη, μετά τις σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων αρχών και συγκεκριμένα της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής Περιβαλλοντικής και Αγροτικής Πολιτικής.

  • Συγκεκριμένα προχώρησε σε έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία του έργου: «Ξενοδοχειακή Μονάδα 5 αστέρων δυναμικότητας 600 κλινών στη θέση Τριόπετρα, Δ. Ε. Λάμπης,Δ. Αγίου Βασιλείου, Π.Ε. Ρεθύμνης, της εταιρείας «Εταιρεία Ειδικού Σκοπού 15». Η εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τον εκσυγχρονισμό και λειτουργία του έργου και βαρύνει τον φορέα του. Πρόκειται για κύριο ξενοδοχειακό κατάλυμα που βρίσκεται σε περιοχή εκτός σχεδίου, εκτός ορίων οικισμού και εκτός ζώνης προστασίας Natura 2000. Η δυναμικότητα της μονάδας προβλέπεται να είναι 600 κλίνες, οι οποίες αναπτύσσονται σε 142 δωμάτια.
  • Επιπλέον προχώρησε στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων για το υφιστάμενο ξενοδοχείο “KYKNOS HOTEL” 4* αστέρων δυναμικότητας 257 κλινών στη θέση “Σύνορο” Δ. Ε Μαλίων Δήμου Χερσονήσου ΠΕ Ηράκλειου με φορέα την εταιρεία «Γ. Τσαμάνδουρας ΑΞΤΕΕ» Η εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων της παρούσας ΑΕΠΟ, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία του έργου και βαρύνει τον φορέα λειτουργίας και εκμετάλλευσης του. Το ξενοδοχείο υφίσταται σε γήπεδο συνολικής επιφάνειας 12.813,02 τμ λειτουργεί σήμερα με δυναμικότητα 233 κλινών και σχεδιάζεται να προστεθούν 12 δίκλινα δωμάτια, επομένως η συνολική δυναμικότητα για την παρούσα μελέτη υπολογίζεται σε 257 κλίνες.